18 / 07 / 2024

E-devleti olanlar hemen önlem alsın! Tapunuzdan paranızdan olmayın! Bunu sakın yapmayın!

E-devleti olanlar hemen önlem alsın! Tapunuzdan paranızdan olmayın! Bunu sakın yapmayın!

E-devlet şifresi olanlar hemen önlemlerini almalı. Bunu sakon yapmayın! İşte detaylar!




Son yıllarda ev ve kira bedellerinin artması ile dolandırıcıların iştahı iyice kabardı. Tapunuz bulunuyor ise e-devlet şifrenizi eline geçiren dolandırıcılar sizi belirli yolları kullanarak, dolandırabilir. E-devlet şifresi ile yapabilecekleri ve e-devlet şifresi ile beraber tapunuzu nasıl muhafaza edeceğinize dair tv100.com yazarı Mustafa Zafer bir yazı yayımladı.

tv100.com yazarı olan Mustafa Zafer'in e-devlet şifresi olanlara seslendi. “E -devlet şifrenize sahip çıkın tapuda dolandırılmayın!" başlıklı yazısından şu ifadelere yer verdi;

TAPUDAKİ MÜLKE NASIL SAHİP ÇIKMALIYIM?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınan önlemler bağlamında yurttaşların taşınmazları üstünde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmaları için e-Devlet sisteminde "Tapu Telefon Bilgileri Beyan" bölümüne numaralarını kaydetmesi gerekiyor. Söz konusu olan telefon bilgisinin e-devlet sistemi üstünden güncellenmesi durumunda yapılan işlem bilgileri vatandaşın bilgisi dışında ise cep telefonuna otomatik olarak gönderilip, SMS sayesinde hemen ilgili tapu müdürlüğü ile iletişime geçebilecek. Bu şekilde vatandaşın bilgisi dışında tapuda herhangi bir işlem yapılmasının önüne geçilebilecek.

E- DEVLET ŞİFRESİ OLANLAR AMAN DİKKAT! ŞİFRENİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN!

E-devlet şifresi kişiye özeldir ve kişisel olan bu bilgilerin güvenliği için şifrenizi kimse ile paylaşılmaması gerekiyor.

E-devlet şifresi ile tüm kişisel bilgileriniz hemen ortaya çıkabileceğinden yani ulaşılabileceğinden, şifrenize başka kişilerin eğer ulaştığını düşünüyor iseniz, hemen şifrenizi değiştirmeniz gerekmektedir.

VEKALET KONUSUNA DİKKAT! KAÇ KİŞİDE VEKALETİNİZ BULUNUYOR?

Daha önce tapuda veya başka bir devlet kurumunda sizin adınıza işlem yapmak için vekalet verdiğiniz kişileri ve vekalet bilgilerini unutmanız durumunda da yine e-devlet sistemi üzerinden “Kişi Vekaletnameleri Sorgulama” bölümünde hangi noterde, kime vekalet verdiğiniz bilgisine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

65 YAŞ ÜSTÜ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerini gerçekleştirmek isteyen 65 yaş üzeri vatandaşların sağlık raporu almaları gerekmektedir. Tapu Sicili Tüzüğü’nün 19. maddesine göre tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindekilere davranışlarından dolayı eğer şüpheye düşerse sağlık raporunu talep edebilir. Bu durumda tapu işlemlerini gerçekleştirmek isteyen 65 yaş üzeri kişilerin akli dengelerinin yerinde olduğuna dair belge almaları gerekebilir.


Geri Dön