Kent Haberleri

e-Devlet'ten başvuran PTT'den 2.500 TL alacak! Aralık ayı destek ödemeleri hesaplara yattı mı?

Devlet ihtiyaç sahibi hanelere destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, 900 TL ve 2 bin 500 TL arasında doğalgaz tüketim desteği gerçekleştiriliyor. Peki, Aralık ayı destek ödemeleri hesaplara yatı mı? İşte detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurusu onaylanan dar gelirli hanelere 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında doğalgaz tüketim desteği yapılıyor

Doğalgaz desteği ödeme tarihleri yardımdan faydalananların gündeminde bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurusu onaylanan dar gelirli hanelere 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında doğalgaz tüketim desteği yapılıyor. Bakanlık tarafından hayata geçirilen doğal gaz fatura destek ödemelerinden yararlanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Doğalgaz desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere veriliyor. Geçtiğimiz zamanlarda Kabine Toplantısıdan sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz tüketim desteği ilk ödemesi için Kasım ayının ilk haftasını işaret etmişti. Aralık ayının gelmesiyle beraber "Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak, odun kömür parası yattı mı?" sorusu gündemde yerini aldı. Peki dogalgaz destek başvurusu nasıl, nereden yapılıyor? Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak, odun kömür parası yattı mı? İşte detaylar...

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ 2022

Habertürk'te yer alan detaylara göre, kış dönemi için başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarıyla alınmaya başladığını kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon TL'lik destek verdik" diye açıkladı.

İhtiyaç sahibi olan, doğalgaz altyapısı bulunan 603 ilçede ikamet eden ile ikamet adresinde doğalgaz aboneliği olan her vatandaş destekten yararlanabildiğini kaydeden Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız yıllık 900 Türk Lirası ile 2. 500 Türk Lirası arasında değişiyor" dedi.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NERDEN YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831.000 vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül 2022'de gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuru gerçekleştirilecek.

ARALIK DOĞALGAZ DESTEĞİ EN ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Aralık ayı 900-2 bin 500 lira Doğalgaz tüketim desteği ödemelerinin ne zaman gerçekleştirileceğine dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'den itibaren e-Devlet sitesi üzerinden yapılıyor.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ile doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

ŞOK Market'te bu hafta neler indirimde? ŞOK kataloğunda hangi ürünler var? İşte 3 Aralık 2022 fiyat listesi

Çiftçiler müjde! Türk Boğası Tümosan fiyatları belli oldu! En ucuz traktör kaç TL? 3 Aralık 2022 fiyat listesi  

Bakanlık harekete geçti! 'efsane cuma', 'şahane kasım', 'şahane cuma' sloganları mercek altında!