Kent Haberleri

e-Devlet'ten başvuran PTT'den hemen çocuk destek parasını alacak! Çocuk Destek Bileşenine zam geldi mi? İşte detaylar..

Aile Bakanlığı dar gelirli hanelere çocuk yardımı veriyor. Aile Destek Paketine dahil edilen 'Çocuk Destek Bileşeni' ile 350-650 lira arasında yardım yapılıyor. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara e-Devlet veya SYDV aracılığıyla yapılan başvurular sonucunda 12 ay boyunca çocuk sayısına göre maddi destek veriyor.

Çocuğu olan vatandaşlara aylık 350-650 TL arasında para desteği veriliyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi hanelere verilen yardımdan 12 ay boyunca faydalanmak isteyen kişiler başvuru şartlarını ve detaylarını sorguluyor.

e-Devlet'ten başvuran PTT'den hemen çocuk destek parasını alacak! Çocuk Destek Bileşenine zam geldi mi? İşte detaylar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Çocuk Destek Bileşeni" ile tüm çocuklu haneler gerekli şartları karşıladıktan sonra para desteği alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk parası ödemeleri hakkında bilgi vermişti. Bakan Yanık, para yardımının miktarı ve koşullarının detaylarını açıklamıştı.

ŞUBAT AYI DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık 2022 Perşembe günü itibari ile hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarını kaydetti.

Vatandaşlar şubat ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Ancak Aile Bakanlığı konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU DETAYLAR NELER?

Dar gelirli ve çocuğu olan aileler bu desteklerden kolaylıkla faydalanabilecek. e-Devlet'ten veya SYDV’ler aracılığıyla yapılacak başvurular onay sürecine dahil olacak.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİNE ZAM GELDİ Mİ?

Proje kapsamında çocuk sayısına göre anne ve babalara aylık ödeme yapılacak. 12 ay verilecek para yardımı maaş gibi hemen hesaplara peş peşe yatırılcak. Vatandaşlar şubat ayı ödemelerinin zamlı olup olmayacağını merak ediyor.

Ancak bakanlık konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı. Ocak ayında hesaplara şu miktarda ödeme yapılmıştı: 

1-2 çocuklu hanelere 350 TL , 3 çocuklu hanelerde yaşayan aileler ise 450 TL destek verilecek.

4 çocuklu hanelere 550 TL , 5 ve daha fazla çocuklu hanelerde ise 650 TL yardım sağlanacak.

Çocuk desteğinden yararlanma koşulları da belli oldu. Türkiye Aile Destek Programı’na başvuru yaptıktan sonra ailede yaşayan kişilerin aylık geliri tespit ediliyor.

Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünün altında olmasında ise dar gelirlilere para yardımı veriyor.

Carrefoursa Sevgililer Günü'ne özel yüzde 50'ye varan indirimlerini duyurdu! İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi

Çiftçiler müjde! Bakan Kirişci duyurdu: Çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz...