01 / 05 / 2024

E-haciz uygulamasının ertelenmesi önerisi mecliste!

E-haciz uygulamasının ertelenmesi önerisi mecliste!

E-haciz uygulamasının koronavirüs salgını bitimine kadar ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, e-haciz uygulamasının koronavirüs salgını bitimine kadar ertelenmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Adıgüzel, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Adıgüzel, ''COVID-19 önlemleri kapsamında devletin en üst organları vatandaşlara ''Evde kal'' çağrıları yapmaktadır. Vatandaşlarımızdan imkanı olanlar büyük ölçüde bu çağrıya uyarak sokaklarıi çarşıları, pazarları boş bırakma iken bu durumun doğal yansıması olarak yansıması olarak esnaf mali olarak sıkıntılı zamanlar geçirmektedir. Esnafın somut olarak hiçbir kabahati yokken oluşan bu durumda korunması ve kollanması için gereken önlemlerin alınması sosyal devletin birincil sorumluluğudur. Oysa böylesi bir dönemde e-haciz uygulaması devam etmekte ve özellikle vergi daireleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu mükelleflerin banka hesaplarına el koymaktadır'' diye konuştu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in soruları:
1- Olağanüstü dönemlerden geçerken devletin de olağanüstü önlemler alması gereğinden hareketle e-haciz uygulamasının salgın ortadan kalkana ve ekonomi normale dönene kadar ertelenmesi düşünülmekte midir?


Geri Dön