Genel

Eat&Go İstanbul'a geldi!

Milyonlarca yolcunun geçiş yaptığı JFK Havalimanı'nda döner, lahmacun, baklava, börek, Türk kahvesi, gözleme, pişmaniye, kestaneşekeri satmaya başlayan Hasan Surözü bir anlamda Türkiye'nin de tanıtımını yaptı

Türk işadamı Hasan Surözü, önce gözleme ve ARTAN baklavanın çoğunlukla rağbet gördüğü 'Eat&Go' adlı Türk fast föod restoranını 2008 yılı şubat ayında New York John F.Kennedy (JFK) Havalimanı l'inci Terminali'nde açtı. 1.2 milyon dolarlık yatırımla 55 metrekarelik bir alanda kurulan fast food restoranına her milletten yolcu büyük ilgi gösterdi. Milyonlarca yolcunun geçiş yaptığı JFK Havalimanı'nda döner, lahmacun, baklava, börek, Türk kahvesi, gözleme, pişmaniye, kestaneşekeri satmaya başlayan Hasan Surözü bir anlamda Türkiye'nin de tanıtımını yaptı. Günde 4 saatte 50 kilogram döner, haftada 1000 adet gözleme ve geçtiğimiz yılda 2 bin tepsi baklava satan Türk fast food restoranından havalimanı da çok memnun olunca sözleşmesi 2019 yılına kadar uzatıldı. Tanesi 1.5 dolara baklava satan Türk öğrencilerinin de çalıştığı 'Eat&Go'nun ikinci şubesi de geçtiğimiz aylarda New York Manhattan da Birleşmiş Milletler merkez binasının karşısında ki 1. Cadde 47 sokakta Trump Tower'ın bahçesinde açıldı. Burası da Amerikalılar tarafından büyük ilgi gördü, özellikle ünlüler Türk fast food'una uğrar oldu. Donald Trump da fırsat buldukça Türk fast food'a geldi.
ABD'DE 25 ŞUBE HEDEFLİYOR
îki şubesinin getirdiği başarı sonrası işadamı Hasan Surözü, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne de bir 'Eat&Go' açtı. Fast food restoranında yolculara Amerika'da olduğu gibi gözlemeden Türk kahvesine kadar satış yapılıyor. Fast food restoranında yolcular için ayrıca İstanbul konulu kitaplar bulunduruluyor. Yolcular Türk yiyeceklerini tadarken istanbul'un da tanıtımı yapılması amaçlanıyor, işadamı Hasan Surözü amaçlarının kaliteli bir hizmet vererek Türk damak tadını tanıtmak olduğunu belirterek,"Washington, Chicago ve Riga Havalimanlarında da birer şube açmak için girişimlerimiz devam ediyor. Hedefimiz ABD'nin en önemli yeri olan Manhattan'da 2012 yılına kadar 25 şube açmak istiyoruz. Türk damak tadını Amerika'da en iyi biçimde temsil ediyoruz. Börek, gözleme ve baklava Amerika'da büyük ilgi görüyor" dedi.
Habertürk/Gökhan Artan