16 / 05 / 2024

EBRD, Akiş GYO'nun 31.6 milyon adet hisse senedini aldı!

EBRD, Akiş GYO'nun 31.6 milyon adet hisse senedini aldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) pay satım işlemlerine ilişkin açıklama yaptı. 



Akiş GYO'nun SAF GY ile birleşmesi işleminde ayrılma haklarının kullanımı sonucu alımı yapılan, Şirketimizin sermayesinin yüzde 17.39'una denk gelen 74 milyon 800 bin 803 TL nominal değerli B Grubu hissenin satış işlemi BİST Toptan Alış Satış İşlemleri Uygulaması kapsamında 3,22-3,30 TL/Adet fiyat aralığından bugün tarihi itibarı ile Ünlü Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile tamamlandı.
 
Bahse konu hisse satışı işleminde, EBRD de satışa konu payların bir kısmının alımı için teklif sunmuş olup; nihai olarak Akiş GYO'nun sermayesinin yüzde 7.36'sına tekabül eden 31 milyon 650 bin adet B Grubu hisse senedi EBRD'ye tahsis edidi. Ayrıca EBRD ile mutabık kalındığı üzere Akiş GYO'nin varolan gayrimenkulleri ve devam eden projeleri ile ilgili olarak çevresel ve sosyal gelişim alanları belirlenmiş olup bu alanlarda yapılacak iyileştirme çalışmaları ve raporlamaları belirli bir takvime uyumlu şekilde yerine getirilecek.

Akiş GYO'nun KAP açıklaması: 
6 Nisan 2018 tarihindeki özel durum açıklamamızı takiben, şirketimizin SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birleşmesi işleminde ayrılma haklarının kullanımı sonucu alımı yapılan, Şirketimizin sermayesinin %17.39'una denk gelen 74,800,803 TL nominal değerli  B Grubu hissenin satış işlemi  BİST Toptan Alış Satış İşlemleri Uygulaması kapsamında   3,22 - 3,30 TL/Adet fiyat aralığından 10.04.2018 tarihi itibarı ile  Ünlü Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile tamamlanmış bulunmaktadır. 
 
Bahse konu hisse satışı işleminde,  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da ("EBRD")  satışa konu payların bir kısmının alımı için teklif sunmuş olup; nihai olarak Şirketimiz sermayesinin  % 7.36'sına tekabül eden  31.650.000 adet B Grubu hisse senedi EBRD'ye tahsis edilmiştir.  Ayrıca EBRD ile mutabık kalındığı üzere şirketimizin varolan gayrimenkulleri ve devam eden projeleri ile ilgili olarak çevresel ve sosyal gelişim alanları belirlenmiş olup bu alanlarda yapılacak iyileştirme çalışmaları ve raporlamaları belirli bir takvime uyumlu şekilde yerine getirilecektir.

İşlem öncesi ve sonrası pay sahipliğini gösterir tablo ekte sunulmuştur.  İşlem detayları aşağıdaki tabloda sunulmaktadır.

Saygılarımızla,

Ünvanı: AKİŞ GAYRiMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
Adres: Acıbadem Mahallesi Çeçen Sokak, N25  Akasya AVM B2 Blok

Dosya için tıklayın


Geri Dön