27 / 04 / 2024

Ece Şenses kentsel haritalarını KOSGEB desteğiyle işe dönüştürdü!

Ece Şenses kentsel haritalarını KOSGEB desteğiyle işe dönüştürdü!

Peyzaj Mimarı Ece Şenses de küçükken kurmayı hedeflediği firmasını KOSGEB desteğiyle açtı ve kentsel haritalarıyla ziyaretçilerin gezilerini kolaylaştırdı.



Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 50 bin lirası geri ödemesiz, 100 bin lirası geri ödemeli toplam 150 bin lirayı bulan "Girişimcilik Destekleme Programı" birçok girişimcinin hayallerini gerçekleştirmesine imkan veriyor.

Habertürk'te yer alan habere göre ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünü amaçlayan desteklerden günümüze kadar birçok girişimci faydalandı. Özellikle üniversiteden mezun olduktan sonra kendi işini kurarak hayata başlamak isteyenler bu desteklerle iş yerlerini açarak istihdam oluşturuyor.

Genç girişimci Peyzaj Mimarı Ece Şenses de küçükken hayal ettiği firmayı KOSGEB'in desteğiyle kurduğunu dile getirdi. Şenses, "kentsel haritaları" ile ziyaretçilerin bazı bölgeleri ziyaretlerinde işlerini kolaylaştırdığını ifade etti. 

Firması ES Sanat Kentsel Tasarımı kurarken devletin desteklerini araştırarak yola çıktığını söyleyen Şenses, KOSGEB'in sunduğu fırsatın kendisini teşvik ettiğini bildirdi.

Şenses, yurt dışında hemen her yerin illüstrasyon haritası olduğunu ve kendilerinin de bundan esinlendiğini dile getirdi. Bu tür harita uygulamasının Türkiye'de çok fazla yaygın olmadığına işaret eden Şenses, "Ben bunları 'kentsel harita' olarak adlandırıyorum. Türkiye'de bu alana yönelen çok fazla kimse yok. Ben de ülkemize bunu getirmek istedim. İnsanlara sormadan nerelerin önemli olduğunu bu haritalardan görebiliyorsunuz." dedi.
 


Geri Dön