28 / 04 / 2024

Murat Kurum: 20 yılda 3 milyon konut dönüştürdük!

Murat Kurum: 20 yılda 3 milyon konut dönüştürdük!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, 20 yılda 3 milyon konutu dönüştürdüklerini söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü" temasıyla gerçekleştirilen Kartepe Zirvesi'nde önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada 20 senede 3 milyon konutu dönüştürdüklerini dile getirdi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012'de başlattığı Yerinde, Gönüllü ve Hızlı Kentsel Dönüşüm Seferberliğini "İklim Dostu Yeşil Dönüşüm" sloganıyla devam ettiklerini kaydeden Kurum, son 20 yılda tam 3 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Murat Kurum: 20 yılda 3 milyon konut dönüştürdük!

Gündem düşmeyen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "12 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini, hep birlikte teminat altına aldık" dedi. Yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl 80 bin konutun deprem dönüşümünü gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, Şu an halihazırda sahada yatırım bedeli 120 milyar lira olan 350 bin konutumuzun dönüşümüne devam ediyoruz" dedi.

Yaptığı açıklamada 2035 yılına gelindiğinde ülkede deprem riski olan bölgelerde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir konutun kalmayacağını söyleyen Bakan Kurum, hayata geçirdikleri kentsel dönüşüm projeleriyle kentleri her türlü afete karşı dirençli hale getirdiklerini söyledi.

TOKİ'ye olan borç miktarı 32 milyar 662 milyon TL oldu!

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Murat Kurum'dan Saraçoğlu projesi açıklaması: Yıl sonuna kadar tamamlanacak!


Geri Dön