08 / 05 / 2024

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!



Ecrimisil davası açmak için öncelikle işgalci konumundaki kişiye ihtarname çekildikten sonra davaya konu olan taşınmaz ise taşınmazın bulunduğu ildeki asliye hukuk mahkemelerine başvurarak davanın açılması gerekiyor. Davanın açılabilmesi için öncelikli olarak bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? 

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası dilekçe örneği! 

.......... NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

DAVACI(LAR): Davacıların adres ve kimlik bilgileri gösterilir.

DAVALI(LAR): Davalıların adres ve kimlik bilgileri gösterilir.

KONU : Fazlaya ilişkin talep hakkımız saklı kalmak üzere, şimdilik 5.000 TL ecrimisil bedelinin yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline karar verilmesi talebimizdir.

AÇIKLAMALAR                   :
Davacı Müvekkiller ile davalı, dilekçemiz ekindeki mirasçılık belgesinde de görüleceği üzere 06.09.2016 tarihinde vefat eden …’ın yasal mirasçılarıdır.

.....  ili, … ilçesi, … mahallesi, … ada, … parsel numaralı bağımsız bölüm niteliğindeki taşınmazda taraflar el birliği mülkiyeti ile maliktirler. Taşınmaz taraflara müteveffadan miras nedeniyle intikal etmiştir.

İntikalin ardından davalı, taşınmazı kiraya vererek gelir elde etmiş, diğer hissedarlara bu geliri payları oranında dağıtmamıştır. Taşınmazın davalı nam ve hesabına kiraya verildiği hususu, su ve elektrik aboneliği kayıtları ve tanık beyanları ile ispat edilecektir.

Davalı, kendisine çok kez yapılan şifahi ikazlara rağmen (bu ikazlar miras bırakanın vefatının hemen ardından yapılmaya başlamıştır) haksız kullanım ve yararlanmayı sürdürmüştür. Bu olgu da ispatlanacaktır. Sözlü uyarılara kulak asmayan davalıya tarafımızca … Noterliği’nden 17.03.2017 tarihinde … yevmiye numarası ile ihtarname gönderilerek haksız işgaline son vermesi, aksi taktirde kendisinden geriye dönük ecrimisil talep edileceği ihtar edilmiş ise de bahsettiğimiz davranışlar son bulmamış ve dava açma mecburiyeti ortaya çıkmıştır.

HUKUKİ NEDENLER : HMK, TBK, TMK ve sair mevzuat

HUKUKİ DELİLLER : Tapu kayıtları, mirasçılık belgesi, abonelik kayıtları, bilirkişi, keşif, tanık, yemin ve sair yasal deliller

SONUÇ VE TALEP  : Fazlaya ilişkin talep hakkımız saklı kalmak üzere, şimdilik .... TL ecrimisil bedelinin ... yılı Ekim ayı itibarıyla işletilerek hesaplanacak yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline ve yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı tarafa tahmiline karar verilmesini vekaleten talep ederim.

Davacı Vekili

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Veraset ilamı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Veraset ilamı ücreti 2022 ne kadar?


Geri Dön