27 / 04 / 2024

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.



Yıllık 100 tonluk üretim kapasitesiyle kağıt mendil, havlu ve tuvalet kağıdı üretiminde Türkiye pazarının üçte birini elinde bulunduran İpek Kağıt krize rağmen yatırımlarına devam ediyor. Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından olan İpek Kağıt, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) başladığı yatırımının ilk aşamasını eylül ayında bitirerek tam kapasite ile çalıştırmaya hazırlanıyor. Yalova'daki fabrikada düzenlenen basın toplantısında konuşan Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, Manisa OSB'de yatırımlarını yoğunlaştıracaklarını söyledi. İpek Kağıt'ın Avrupa'nın önde gelen temizlik kağıdı üreticisi olduğunu dile getiren Karamercan, yatırımlarına devam ettiklerini ifade etti.

YENİ PROJELERE DEVAM
İpek Kağıt'ın kurulduğu gün 6 bin ton olan üretim kapasitesinin şimdi 100 bin tona ulaştığını söyleyen İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, fabrikanın açıldığı günden bu yana yüzde 100 kapasiteyle çalıştığını söyledi. Eylül ayında Manisa'da açılacak olan fabrikanın da tam kapasite çalışacağını ifade eden Nişli kapasiteyi kademeli olarak artıracaklarını söyledi. Nişli, "Manisa yatırımımızı 4'e böldük. İlk aşama 40 milyon dolarlık yatırımdan oluşuyor. Eylül ayında bitecek. Yatırım tamamlandığında 1000 kişilik istihdam ve 400 milyon dolar yatırıma ulaşacağız dedi.

Misafire tuvalet kâğıdı alan var
2002 yılında başlattıkları çalışma ile bugüne kadar 2 milyondan fazla hanenin kapısını çalarak temizlik kağıdının tanıtımını yaptıklarını anlatan Nişli, yüzde 20'lik başarı oranı yakaladıklarını ve bazı kişilerin tuvalet kağıdına `misafir ürünü' olarak baktıklarını söyledi. Avrupa'da temizlik kağıdı tüketimi kişi başına 11 kilogram iken Türkiye'de bu miktarın 1.7 kilogram olduğunu vurgulayan Nişli, "Türkiye temizlik kağıdı ile çok geç tanıştı. Tuvalet kağıdında Avrupa Türkiye'nin 8 katı. Kullanımı artırmak için sosyal sorumluluk projeleri üstlendik" diye konuştu.

Türkiye

Geri Dön