28 / 04 / 2024

Eczacıbaşı Yapı, Rusya 'da 50 milyon euro yatırım yapacak!

Eczacıbaşı Yapı, Rusya 'da 50 milyon euro yatırım yapacak!

Dünyada tek çatı altında bulunan en büyük üretim tesislerine sahip olan Eczacıbaşı Yapı, yurtdışında stratejik pazarlara yatırıma hazırlanıyor. Türkiye 'de 8, Almanya 'da 6 ve Fransa 'da 2 fabrikası bulunan grup, Rusya 'da toplam 50 milyon euronun üzerind



Yılsonunda yüzde 10 büyüme öngören şirket, Avrupa pazarı için görüşmelerini sürdürüyor

Seramik kaplama ürünleri, seramik sağlık gereçleri, banyo mobilyaları, akrilik küvetler ve duş sistemleri ile tamamlayıcı ürünleri kapsayan üretim gamı ile dünyada tek çatı altında bulunan en büyük üretim tesislerine sahip olan Eczacıbaşı Yapı, yurtdışında yeni yatırımlara start vermeye hazırlanıyor. Halen 75 ülkeye ihracatı bulunan ve Türkiye 'de 8, Almanya 'da 6 ve Fransa 'da 2 fabrikası bulunan grup, Rusya 'dan Türki Cumhuriyetlere ve Avrupa 'ya kadar geniş bir coğrafyada yatırım hamlesi yapma kararı aldı. Stratejik gördükleri büyük pazarlara önümüzdeki dönemde gireceklerini açıklayan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, “Rusya 'da çok ciddi yatırımımız var. Rusya 'da 35 milyon euro yatırım tutarı olan fabrikamız iki hafta önce üretime başladı. Burada 3.5 milyon metrekare karo seramik üretimi yapılacak. Bu Rusya 'daki ilk fabrikamız. İkincisinin de üretime geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Oradaki mağaza sayımızı bu sene 2 yeni mağazayla da çoğaltıyoruz, depolarımızı artırıyoruz. Rusya 'da toplam 50 milyon euronun üzerinde yatırım planlıyoruz. Bunu daha sonra büyüteceğiz ” dedi.

İlk dönemde % 17 büyüdük

Türk Cumhuriyetler 'de ciddi bir çalışmaları bulunduğunu ifade eden Onanç, “Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Ortadoğu pazarlarında çalışmamız var. Daha sonra Uzakdoğu, orası da bizim için önemli bir çalışma alanı. Avrupa 'daki büyümemize yönelik bir yatırım bütçemiz daha var. Görüşmeleri süren ve gizlilik anlaşmaları olan firmalar var ” diye konuştu. 2011 yılının ilk dönemini çok başarılı şekilde geçirdiklerini, hedeflerine ulaştıklarını ve hatta belli yerlerde hedeflerinin daha üstünde olduklarını belirten Onanç, şöyle devam etti: “Geçen seneye göre büyüme oranımız yüzde 17. Sadece Kuzey Afrika ve bazı Ortadoğu ülkelerindeki karışıklıklar nedeniyle orada biraz duraklama var ama bunun dışındaki tüm ülkelerde çok pozitif gelişme var. ” Onanç, Yapı Ürünleri Grubu olarak 2011 yılı sonunda yüzde 10 'un üzerinde büyüme hedeflediklerini kaydetti.
Vatan


Geri Dön