07 / 05 / 2024

Eczaneden parayla ilaç alanlar dikkat! Bu ilaçların parasını artık devlet ödeyecek!

Eczaneden parayla ilaç alanlar dikkat! Bu ilaçların parasını artık devlet ödeyecek!

Vatandaşı çok sevindirecek bir haber de yargıdan geldi. Yaklaşık 1,5 sene önce SGK tarafından geri ödeme listesinden çıkarılan 34 kalem ilaç için açılan davada, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve artık o ilaçların parasının devlet tarafından ödeneceği duyuruldu. İşte ayrıntılar…



DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ

TEİS açıklamasına göre ayrıca komisyon kararıyla SGK tarafından, eklem ve kas ağrısı tedavisinde ağrı kesici ve iltihap dağıtıcı olarak kullanılan jel, krem ve pomat şeklindeki bütün ilaçların, lokal olarak alınan iltihap giderici gargaraların ve de ağız dişeti dokularının akut ve kronik ağrılı iltihaplarında kullanılan topikal ilaçların tümünün eşdeğer sayılarak hem aynı kategoriye alınmasını hem de sadece bir kutu ödenmesini, hiçbir şekilde bir kutudan fazla ödenmeyeceğini Resmi Gazete'de yayınlayarak kısıtlama getirildiği de anımsatıldı.

Hem eczacıların ilaç hizmetini zorlaştıran hem de vatandaşın ilaç için ücret vermesi istenen bu durum için Danıştay 10. Daire'de dava açtıklarını bildiren TEİS, taleplerini haklı bulan Danıştay’ın, yürütmeyi durdurma kararı vererek SGK’dan söz konusu ilaçların tekrar geri ödeme listesine alınmasını istendiği bildirildi.

Eczaneden parayla ilaç alanlar dikkat! Bu ilaçların parasını artık devlet ödeyecek!

“SAĞLIKTAN TASARRUF EDİLMEZ”

Konuyla ilgil Anka’ya konuşan TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, SGK’nın, bazen bir finans kurumu olduğunu unutarak, sağlık otoritesi gibi karar verdiğini savundu.

Danıştay’ın, yürütmeyi durdurma kararı alarak SGK’ya, geri ödemeden çıkardığı 34 ilacı geri ödeme kapsamına almasını söylediğini bildiren Saydan, Danıştay’ın bu kararı ile vatandaş ve eczacının imdadına yetişerek bu sorunu çözmüş olduğunu söyledi.


Geri Dön