29 / 04 / 2024

Ed-Dukum'daki sanayi bölgelerinde kira bedeli düşürülecek mi?

Ed-Dukum'daki sanayi bölgelerinde kira bedeli düşürülecek mi?

Umman`da ilk uzun vadeli teşvik planı onaylandı. Teşvik planının Ed-Dukum'daki Özel Ekonomik Bölge ile sanayi bölgelerindeki kira bedelinin gelecek yılın sonuna kadar düşürülmesini kapsadığı ifade edildi.



Umman Sultanı Heysem bin Tarık'ın, tüm dünyayı etkisi altına alanyeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün gölgesindeki ekonominin canlandırılması hedefiyle 2040 vizyonu kapsamında teşvik planını onayladığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sultan Bin Tarık başkanlığında gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısında onaylanan ekonomik teşvik planının içeriği masaya yatırıldı.

Bin Tarık, yüksek ekonomik büyümeyi hedefleyen planın, 2040 Umman vizyonu kapsamında geliştiğini söyledi.

Ed-Dukum daki sanayi bölgelerinde kira bedeli düşürülecek mi?

2040 Umman vizyonunun ülkedeki ilk uzun vadeli strateji olduğuna değinen Bin Tarık, vizyonun kentsel büyümeye rehberlik edecek genel çerçeveyi çizdiğini ve önümüzdeki 20 yıl içindeki sosyal, ekonomik ve çevresel kalkınma arasındaki dengeyi sağladığını belirtti.

Haberde, teşvik planının, 2021 yılında turizm, lojistik hizmetleri, balıkçılık, tarım ve madencilik gibi petrol dışı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin vergi ve harçlarının düşürülmesini içerdiği bildirildi.

Planın ayrıca, 2020-2021 yılları için küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelir vergisi oranının azaltılmasını, Ed-Dukum'daki Özel Ekonomik Bölge ile sanayi bölgelerindeki kira bedelinin gelecek yılın sonuna kadar düşürülmesini kapsadığı belirtildi.

 

İslami Finans 10 ülkede yoğunlaştı!


Geri Dön