28 / 04 / 2024

Edip Uğur: Balıkesir Türkiye'nin yıldızı olacak!

 Edip Uğur: Balıkesir Türkiye'nin yıldızı olacak!

Gelişen Kentler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Balıkesir'de moraller yüksek. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Balıkesir, gelecekte Türkiye'nin yıldızı olacak. Zirve sayesinde bu inancımızı halk da paylaştı" dedi.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) ortaklaşa düzenlediği "7. Gelişen Kentler Zirvesi" yatırımcılar ve kent halkı için büyük moral kaynağı oldu. "Zirveden büyük moral çıktı" diyen Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir, gelecekte Türkiye'nin yıldızı olacak. Bu zirve sayesinde bu inancımızı Balıkesir halkı da paylaştı" dedi. 


Yatırımcıların durağı

Uğur, "Zirvede ilk gün yöreyi tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz geziler, konukları etkiledi. Balkonuk'taki toplantıda ise, bölgemize yatırım hevesini hissettik. Bize daha büyük görevler düşüyor. Biz bunun bilinciyle, bütün yatırımcılara bürokratik engellerle karşılaşmayacaklarının sözünü verdik. Balıkesir'in mevcut kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirip bölgesel kalkınmayı hızlandıracağız. Zirve, Balıkesir'in bu alanda ülke genelinde öncü olmasına katkı sağladı" diye konuştu.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, zirvenin Balıkesir için önemli olduğunu söyleyerek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur öncülüğünde Balıkesir Marmara ve Ege'nin yıldızı oldu" dedi. Başkan Yılmaz, Balıkesir'in bakir bir bölge olmasının büyük bir avantaj olduğuna vurgu yaparak, "İki denize de sahili olan, 28 adası bulunan, dünyanın bütün güzelliklerinin toplandığı bir bölgeyiz. Bu bizim için bir avantaj" dedi.


Sıra yatırımda

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da, zirve sayesinde katılımcıların Balıkesir'e yatırımın elverişli olduğunu gördüğüne dikkat çekti. Turizm, sanayi ve kentleşmeye yatırım için gerekli dünyadaki bütün kriterlerin Balıkesir'de bulunduğunu belirten Kafaoğlu, "Başkan Uğur'un öncülüğünde Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MİPİM Fuarı'ndaki tanıtımın sonuçlarını almaya başladık. Yurt dışı yatırımcılar gelmeye başladı. Yurtiçindeki yatırımcılara da tanıtım yapıldı. Balıkesir'in yerel yönetimleri çalışıyor" dedi.


Sanayici ve işadamları heyecanlı

Gelişen Kentler Zirvesi'nin ardından Balıkesir Sanayi Odası'nda düzenlenen ekonomik istişare toplantısında da kente yatırım görüşmenin ilk gündem maddelerini oluşturdu. Toplantıda, istikrara dikkat çeken Babacan, Balıkesir'in doğal ve endüstriyel kaynaklarıyla önemli bir bölgede olduğunu belirterek, "Ülke ekonomisi istikrarını korudukça, Balıkesir şahlanacaktır" sözleriyle sanayici ve işadamlarını umutlandırdı. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, İzmit Körfez geçişiyle İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-İzmir yüksek hızlı treni, Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi mega projelerin kesişiminde yer alan kentin limanlar, turizm destinasyonları, yeraltı ve yer üstü kaynakların doğru kullanımıyla büyük hamlelere açık olduğunu söyledi. Bunun için uyumlu bir çalışma gerektiğini belirten Uğur, "Balıkesir'in önce bölgenin sonra Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağına inancımız tam" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön