06 / 05 / 2024

Edirne Belediyesi Sedef Kule'yi 29 yıllığına kiraya veriyor!

Edirne Belediyesi Sedef Kule'yi 29 yıllığına kiraya veriyor!

Edirne Belediyesi,kendi mülkiyetinde bulunan Edirne Merkez Hıdırlık mevkiindeki Sedef Kule ile diğer ünitelerin yapımı ve işletmesi için 29 yıl süre ile sınırlı ayni hak üst hakkı verecek



Edirne Belediye Başkanlığı Sedef Kuleyi 29 yıllığına kiraya vermek üzere ihale düzenledi. Edirne Belediyesinden yapılan açıklamalara göre belediyenin kendi mülkiyetinde Edirne Merkez Hıdırlık mevkiindeki Sedef Kule ile diğer ünitelerin yapımı ve işletmesinin 29 yıllığına sınırlı ayni hak üst hakkı verecek.

Aylık tahmini kullanım bedeli bin lira olan kule ve diğer ünitelerin kiralama geçici teminatı 10 bin 440 lira. Buna ek olarak yüklenicinin geçici teminatın haricinde ihale öncesi 2 milyon 500 bin lira süresiz ek teminat yatırması gerekiyor. İhale 20 Ekim 2011 Perşembe günü saat 14.00te belediye encümen salonunda yapılacak.


Detaylar şöyle:

29 YIL SÜRE İLE SINIRLI AYNİ HAK-ÜST HAKKI VERİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Edirne Belediye Başkanlığından:
Belediyemize ait Edirne Merkez Hıdırlık mevkii, ekteki imar plan paftasında gösterilen ada ve parsellerde bulunan taşınmaz üzerinde projede yer alan "SEDEF KULE" ile diğer ünitelerin yapımı ve işletilmek üzere 29 yıl süre ile sınırlı ayni hak-üst hakkı verilmesi işi, 2886 sayılı yasanın 36. maddesine göre Kapalı Teklif (Artırma) Usulü ile ihaleye konulmuştur. Sedef Kule ile ilgili mimari, statik, elektrik, mekanik ve peyzaj projeleri İdarede mevcut olup, yükleniciye ücretsiz verilecektir.
Aylık Tahmini kullanım bedeli 1.000,00 TL olup, geçici teminatı 10.440,00 TL'dir.
Yüklenici geçici teminatın haricinde ihale öncesi 2.500.000,00TL süresiz ek teminat yatıracaktır (nakit veya banka teminat mektubu ) İnşaat bitiminden sonra yapı kullanım izni alınmasıyla ek teminat iade edilecektir.
İhaleye katılacak taliplilerden istenecek belgeler:
a) Kişilerden; İkametgâh belgesi, Nüfus cüzdan sureti,
b) Tüzel Kişilerden; Ticaret ve Esnaf Odalarından alacakları "Oda Sicil Kayıt Sureti Belgesi" ve imza sirküleri, (2011 yılı vizeli)
c) İhaleye vekâleten katılmak isteyenlerden 2011 yılında düzenlenmiş vekâletname,
d) İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi.(İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesini verecektir. Ayrıca, gurubun bütün ortakları Edirne Belediyesi ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtası ile imzalayacaklardır.)
e) İhaleye katılacak olanların son 5 yılın mali durumuna ilişkin kar-zarar durumlarını gösterir bilânço/belge. Ortak olmaları halinde her ortağın, ortak girişim olması halinde ise her ortağın son 5 yılın mali durumuna ilişkin kar-zarar durumlarını gösterir bilânço/belge. (Yeminli Mali Müşavir/Vergi Dairesi tarafından onaylı.)
f) Mali Durum Bildirgesi.
g) İsteklilerin 2886 sayılı yasanın 6/2 inci maddesine istinaden yasaklı olmadıklarına dair yazılı beyanı.
h) Banka Referans Mektubu (keşif bedelinin %30 undan az olmamak şartıyla) Keşif Bedeli 22.702.096,60TL hesaplanmıştır.
ı) Talipliler ihale öncesi "Yer Görme Belgesi" imzalayacaklardır. Belge örneği Destek Hizmetleri Müdürlüğünden ücretsiz temin edilecektir.
2886 sayılı D.İ.K.nun 29. maddesi gereğince İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İdari ve Teknik Şartnameler; her gün mesai saatlerinde Destek Hizmetleri Müdürlüğünde ücretsiz görülebilir.
Teklifler 20.10.2011 Perşembe günü ihale saatine kadar. Edirne Belediye Başkanlığı İhale komisyonu Başkanlığı'na (Encümen Başkanlığına) verilecektir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale ilânında belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilmez. Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz. İhale 20.10.2011 Perşembe günü saat 14:00 da Belediye Encümen Salonunda yapılacaktır.
İlan olunur.

Detaylı bilgi için tıklayın

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön