20 / 05 / 2024

Edirne OSB'de inşaat devam ediyor!

Edirne OSB'de inşaat devam ediyor!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yapan firmalara birtakım vergi muafiyetlerinin uygulanması gerektiğini belirtti



Alamut, Edirne OSB'nin kuruluş çalışmalarının 1993 yılından bu yana sürdüğünü ve buradaki yatırımların yavaş yavaş devreye girdiğini söyledi. Edirne OSB'deki fabrikaların üretime başladığında 3 bin 600 kişinin iş imkanına kavuşacağını ifade eden Alamut, "Bu bölgedeki insanlarımıza iş imkanı doğacak. OSB sayesinde bölgede işsiz kalmayacak. Halen burada 10 fabrikanın inşası sürüyor" dedi.

Edirne OSB'yi cazip hale getirmek gerektiğini ve bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildiren Alamut, şunları kaydetti: "OSB'deki birtakım gecikmelere rağmen yine de geç kalınmış değil. Önemli olan buradaki fabrikaların bir an önce üretime geçmeleri. OSB'de yatırım yapan firmalara birtakım vergi muafiyetleri uygulansın. Bu iş yerlerine 4 yıl süreyle vergi muafiyeti ve yüzde 50 civarında stopaj muafiyeti verilsin istiyoruz."
AA


Geri Dön