01 / 05 / 2024

Edirne'de altyapı çalışmaları için referandum yapıldı!

Edirne'de altyapı çalışmaları için referandum yapıldı!

Edirne Belediyesi, gelecek yıl başlatılması planlanan ve zaman zaman yaşamı olumsuz etkilemesi beklenen altyapı çalışmaları için referandum yaptı.



Edirne Belediyesince gelecek yıl başlatılması planlanan ve zaman zaman yaşamı olumsuz etkilemesi beklenen altyapı çalışmalarının kapsamı ve izlenecek sürece ilişkin referandum yapıldı.


Vatandaşlar, mahalle muhtarlıkları ve bazı derneklere konulan sandıklarda oyunu altyapı çalışmalarına "evet" ya da "hayır" yönünde kullandı.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şükrüpaşa Muhtarlığı'nda oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçilmişlerin halkın temsilcisi olduğunu söyledi.


Altyapı çalışmalarını da halka sormanın uygun olduğunu belirten Gürkan, "Vatandaşımız geçen hafta gerçekleşen yağmurda sıkıntılar çektiğini söyledi. Bu sıkıntıyı halk çekiyor. Şimdi bu 3 - 5 yıl sürecek. Yine sıkıntılar olacak yine bunu halk çekecek. O zaman halkın fikrini beyan etmesinden doğal ne var. Demokrasi, ileri demokrasi demiyor muyuz. Avrupa'daki demokratik standartları Türkiye'ye getirelim gerçek anlamda bir Avrupa ülkesi olalım diyoruz. Türkiye'nin en batısındaki yerde Edirne'de bunu halka soramayacaksak o zaman yazık bize. Referandum hayırlı olsun" diye konuştu.


Gürkan, referandum sonucuna göre hareket edeceklerini dile getirdi.


Referandumda oy kullanan vatandaşlardan Ahmet Yıldırım da kent için alınan kararlarda halkın etkisinin olmasının güzel bir adım olduğunu söyledi.


Demokratik şekilde oy kullandıklarını aktaran Yıldırım "Edirne için en iyisi ne olacaksa onu seçtik. Altyapı sorunu ciddi bir sorun. Bu sorunun bugünlere kadar gelmemesi gerekirdi. Çünkü bundan önceki belediye başkanı 20 yıla yakın Edirne'yi yönetti ama hiçbir değişiklik yok. Halen eski altyapı var. Doğru olan kazılması. Halkın biraz dayanması ve sabretmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.


Referandum sonuçlarının tasnifin ardından daha sonra açıklanacağı bildirildi.


AA


Geri Dön