02 / 05 / 2024

Edirne'deki Güreş Eğitim Merkezi'nin maliyeti 5 milyon TL!

Edirne'deki Güreş Eğitim Merkezi'nin maliyeti 5 milyon TL!

Yapımı devam eden Güreş Eğitim Merkezi'nin tamamlanmasıyla Edirne'nin uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya başlayacağı belirtildi



Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük, yapımı devam eden Güreş Eğitim Merkezi'nin tamamlanmasıyla Edirne'nin uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya başlayacağını belirtti.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mimar Sinan Spor Salonu yanında yapımına 2007 yılında başlanan Güreş Eğitim Merkezi inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi.

Güreş Eğitim Merkezi'nin 5 milyon TL'ye mal olacağını ve en geç kasım ayında yer tesliminin yapılacağını ifade eden Küçük, 5 katlı inşa edilen merkezin, 70 yatak kapasiteli olacağını belirtti.

Merkezden sadece güreşçilerin değil, ritmik cimnastik, judo, tekvando, boks, okçuluk, masa tenisi, halter, bilardo ve diğer salon sporlarının da istifade edeceğini bildiren Küçük, şunları kaydetti:

"Güreş Eğitim Merkezi'nde 3 spor salonu, aerobik, sauna, masaj salonu, kuaför, lostra, idari binalar, konferans ve sinema salonları ile restoran bulanacak. Merkezimiz bu haliyle yurt içi, komşu Bulgaristan ile Yunanistan'daki sporcular için de iyi bir kamp merkezi olacak. Güreş Eğitim Merkezi'nin tamamlanmasıyla Edirne, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya başlayacak. Böylece Edirne ekonomisine spor önemli bir katkı sağlamış olacak."
AA


Geri Dön