20 / 05 / 2024

Edirne'deki tarihi bina tehlike saçıyor!

Edirne'deki tarihi bina tehlike saçıyor!

Şehir tarihi bölgelerinden biri olan Kaleiçi’nde çok sayıda yöre mimarisini yansıtan birbirinden güzel tarihi evler buluyor. Tarihi evlerden bazıları restore edilerek turizme kazandırılırken bazıları bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü...



Edirne'de tarihi eser diye dokunulamayan yatık bina, mahalle halkının hayatını tehlikeye atıyor. Mahalle halkını özellikle gece saatlerinde bezdiren bu mekanlar fiziki yapılarıyla tehlike saçıyor. Cumhuriyet ve Maarif Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan 100 yıllık bir bina da harap ve görünümüyle son demlerini yaşıyor. Yayaların ve araçların yoğun olarak kullandığı caddede bulunan binanın insanların başına yıkılmasından endişe ediliyor. Sahibinin Ankara’da yaşadığı öğrenilen tarihi yapının onarılması veya yıkılması için mahalle sakinleri imza topladı.Toplanan 125 civarında imza yetkililere sunuldu. Ancak 5 yıldan bu yana Valilik, Belediye, Anıtlar Kurulu’na gidip gelen mahalle sakinleri bir sonuç alamadı.


 

“Ya yapsınlar ya da yıksınlar”


 

Mahalle sakinlerinden Zihni Açış, bu binayla 5 yıldan beri uğraştıklarını belirterek şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını anlattı. Binanın her an yıkılabileceğini dile getiren Açış, “Çocuklarımız çekiniyor. Her an yıkılabilir. Önünde doğalgaz hattı var. Üzerinde düştüğü zaman patlayacak. Bina gittikçe çöküyor. Buralarda 4-5 tane bina daha var. Sarhoşlar, baliciler, aklına gelebilecek hepsi geliyor. İnsanları rahatsız ediyorlar. Gece 22.00’den sonra mahallemiz çok tehlikeli. Ya yapsınlar ya da yıksınlar.” dedi.


Milat Gazetesi


Geri Dön