Zorunlu Deprem Sigortası’nın süresi bir yıl olarak biliniyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Peki, dask yenilemede indirim yapılıyor mu? Dask yenileme indirimi ne kadar?
Zorunlu deprem sigortası poliçesi depremin ve deprem kaynaklı doğal afetlere karşı konutları güvence altına alıyor. Peki, Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?
18 Ağustos'ta yürürlüğe giren Afet Sigortaları Yasası'nın ardından Dask sigortası zorunlu hale getirildi. Peki, Zorunlu deprem sigortası yapılmazsa ne olur?
Deprem ve deprem nedeniyle oluşacak yangın, infilak ve yer kayması hasarlarının binanıza vereceği maddi zararları teminat altına almak için zorunlu deprem sigortası yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?
Yeni yapılan düzenlemeler ile DASK numarasını bilmeden elektrik, doğalgaz ve su abonelikleri yapılamıyor. Özellikle İş yeri ve ev kiralayan kişilerin bu konuda sıkıntı yaşıyor. Peki, Dask poliçe numarası nereden öğrenilir?
Son zamanlarda zorunlu deprem sigortası yerine DASK kullanılıyor. Zorunlu deprem sigortası priminin poliçe düzenlendiği zaman yılda 1 kez olmak üzere peşin olarak ödeniyor. Peki, Dask yaptırırken nelere dikkat edilmeli?
Dask sigortasındaki en temel amaç, depreme karşı güvence olduğu için, bulunduğunuz şehir ve semtin deprem riski, sigorta primlerinizin belirlenmesinde en temel etken oluyor. Peki, Dask poliçe bedeli nasıl belirlenir?
DASK, sürekli risk altında bulunan ülkemizdeki yapıları depremin olası zararlarından korumayı amaçlıyor. Dask devlet tarafından da zorunlu tutuluyor. İşte, 5 soruda DASK!
Olası bir depremin meydana getirdiği zararların karşılanması ve normal hayata geri dönme süresinin daha hızlı olması için ödenmesi gereken sigortaya DASK deniyor. Peki, Dask poliçesi iptal edilir mi?
1 Temmuz 2014 taraihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu esaslarına göre 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?
Kiracı genel olarak korunduğu için belirli şartlar oluşmadıkça mal sahibinin kiracıyı evden çıkarma hakkı bulunmuyor. Kiracının tahliyesi için ev sahibinin mahkemeye dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor. İşte, kiracı tahliye davası dilekçe örneği!
1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren bildirim koşullarını yerine getiren ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını haklı bir sebep göstermeden tahliye edebiliyor. İşte, 10 yıllık kiracının tahliyesi!
Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre, mal sahibinin haklı gerekçelerinin olması halinde kiracının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi mümkün mü?
Kira sözleşmesinde kiralanan taşınmaza, kiralama süresine ve kira bedeline ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi ne zaman sona erer?
Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde taraflar belli bir süre için kira sözleşmesi imzalıyor. Peki, kira sözleşmelerinde süreli süresiz ayrımı nedir?
Türk hukukunda, kira bedelinin belirlenmesi konusu tarafların serbest iradelerine bırakılıyor. Peki, Kira bedeli nasıl belirlenir 2015! İşte, kira bedelinin tespiti...
Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesinin geçerlilik şartları nelerdir? Kira sözleşmesinde şekil şartı var mıdır?
Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiler Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanunu'na göre ev sahibi haklı gerekçeleri olmadıkça kiracının tahliyesini isteyemiyor. Peki,kira akdi kiracı tarafından nasıl feshedilir?
Kira sözleşmesinde taraflar kiralananı ne şekilde kullanılmasına karar vermişler ise bu karara uygun kullanılması gerekiyor. Sözleşmeye aykırı olarak amaç dışı kullanılması akte aykırılık kabul ediliyor. İşte,kira sözleşmesine aykırılık nedeniyle tahliye!
Günümüzde çok karşılaştığımız hukuki uyuşmazlıklardan birisi de kiracının kira borcunu ödememesi. Ev sahibi bu durumda borcunun tahsilini istemek için ne yapabilir? Kiracı tahliyesi yetkili mahkeme hangisidir?
Kiracı tahliyesi ile ilgili hükümler Türk Borçlar Kanunu'nda açıkça belirtiliyor. Kanun hükümlerine göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli nedenlerinin olması gerekiyor. Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya tahliye davası açabilir?
Kiracılarla ev sahipleri arasında ülkemizde en sık rastlanan sorunlardan biri kiraların ödenmemesi olarak biliniyor. Peki, kirasını ödemeyen kiracıya ne yapılır? Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl başlatılır?
Borçlar Kanunu ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkileri düzenliyor. Kanuna göre, kiracının tahliyesi istenirken bazı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor. İşte, kiracının erken tahliyesi ihtarname örneği!
Kiralayanın bazı haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor. Bu haklı gerekçeler Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Peki, kiracı tahliye davası uzun sürer mi?
Kahramanmaraş'ta ve Muğla'da işletmeleri bulunan Sunguroğlu Grup, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yatırım yapmayı planlıyor. Mehmet Sungur, 2016 yılında Güneydoğı'da 2 milyon dolarlık yatırım yaparak, maden ocağı ve işletme tesisi kuracağını söyledi.
Kat malikleri kurulunun, yılda bir defadan az olmamak üzere toplantı yapması gerekiyor. Yöneticinin malikleri toplantıya davet etmesi gerekiyor. İşte, kat malikleri toplantısı davet mektubu örneği!
Kat malikleri toplantısı ile ilgili hükümlere Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanuna göre, maliklerin en az yılda bir kere toplanması gerekiyor. Peki, kat malikleri toplantısında yeterli çoğunluk nedir?
Kat Mülkiyeti Kanunu'nu esaslarına göre kat maliklerinin yılda en az 1 kere toplanmaları gerekiyor. Toplantıya katılamayacak olan kat maliki ne yapabilir? Kat malikleri toplantısı vekaleti nasıl yazılır?
Kat maliklerinin olağanüstü bir durum olmadıkça yılın belirli gününde kat malikleri genel kurul toplantısı yapması gerekiyor. Peki, kat malikleri toplantısına davet nasıl yapılır?
Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, apartmanlar kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartman hakkında belirlenecek kurallar ve alınacak kararlar kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, kat malikleri toplantısına kimler katılabilir?