28 / 04 / 2024

Edremit Altıner Otel 45 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Edremit Altıner Otel 45 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Edremit İcra Dairesi, Balıkesir Edremit'te yer alan Altıner Otel'i 45 milyon TL bedelle satışa çıkardı.



Edremit İcra Dairesi, Balıkesir Edremit'te yer alan Altıner Otel'i satışa çıkardı. Otelin satış bedeli 45 milyon TL olarak belirlendi.


T.C.
EDREMİT
İCRA DAİRESİ
2018/1717 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN
Dosya İçindeki Bilirkişi raporuna göre;
Tapu kaydı: Balıkesir İli, Edremit İlçesi, Narlı Köyü, Mıhlı Mevkii, 375 Ada, 8 Parselde kayıtlı, 21.386,78 metrekare yüzölçümlü, 'TURİSTİK TESİS ALANI' niteliğindeki taşınmaz. Taşınmazın tamamı borçlu (1/1 Hisse) adına kayıtlıdır. Taşınmaz, 90683776 zemin numarası ile 29 cilt, 2798 sahifede yer almaktadır.
Özellikleri :
Kıymet Takdirine Konu Olan Taşınmazın Ulaşımı, Çevre İle Bağlantısı
Kıymet takdirine konu gayrimenkul Narlı Mahallesi Mıhlı Asfaltı Altı Sokak Altıner Otel No:81 Edremit/BALIKESİR açık adresinde bulunmaktadır. Söz konusu taşınmaza ulaşım İzmir-Çanakkale Karayolu üzerinde Çanakkale istikametine doğru giderken Narlı Mahallesi girişini geçtikten yaklaşık 1300 metre sonra solda kalan parsel söz konusu taşınmazın bulunduğu parseldir. Ulaşım problemi yoktur. Toplu taşıma araçlar ve özel araçlarla kolaylıkla ve sürekli olarak sağlanmaktadır. Söz konusu bölge genellikle oteller ve bahçeli nizamda 2 katlı binalardan oluşan bir yapı düzeninin hakim olduğu konut alanında bulunmaktadır. Genelde yerli kesimin ve iyi-orta gelir grubunun tercih ettiği bölgenin, belediye hizmetlerinden istifadesi tam, sosyal donatı alanları bakımından kısıtlı, kamu hizmetleri bakımından ilçe merkezine bağımlı konumda yer almaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği düzeyde alışveriş yerleri mevcuttur. Taşınmaz toplu alışverişler için ilçeye bağımlı konumda yer almaktadır. Havası ve suyunun iyi olması nedeni ile genellikle çevre illerden gelenler tarafından tercih edilmektedir. Altınoluk merkeze 8 km mesafededir.
Gayrimenkul Özellikleri
Altıner Otel; 21.386,78 metrekare arsa içinde yer almaktadır. Düz arazi üzerinde bulunan parsel düzgün olmayan geometrik şekle sahiptir.  İzmir  Çanakkale yoluna (Kuzey) 133 metre, Ege Denizine (Güney) 152 metre, Elbis Otel yönünde (Doğu) 115 metre, ve batı yönünde 158 metre cepheli durumdadır. Projesine göre toplam 72 odası olması gereken otelin mahallinde alınan bilgiye göre 71 odasının kullanıldığı öğrenilmiştir. Otel mevcut hali ile 71 oda ve 228 kişilik yatak, 200 kişilik açık teras restoran, 300 kişilik kapalı restoran kapasitesine sahiptir.
Ana Gayrimenkulün Bilgileri
Değerleme konusu taşınmaz, 21.386,78 metrekare yüzölçümüne sahip 375 ada 8 parsel üzerinde kurulmuş, 4/C yapı sınıfında, ayrık nizamda ve betonarme karkas yapı tarzında onaylı mimari projesine göre; zemin + 2 normal katlı 2 blok halinde (A ve B) inşa edilmiş yatak odaları, tek kat olarak inşa edilmiş 1 restoran binası, tek kat olarak inşa edilmiş 1 resepsiyon binası, tek kat olarak inşa edilmiş 1 müdüriyet binası, tek kat olarak inşa edilmiş 1 işçi lojmanı olmak üzere 6 farklı yapıdan oluşmaktadır.
25.12.1998 tarih 15/8 sayılı Yapı Ruhsatı ve 11.02.1999 tarih 1/13 sayılı Yapı Kullanma İzin Belgesi alınmış yapılar;
A Blok (Yatak Bloğu); Zemin + 2 Normal Katlı betonarme karkas sistemde inşa edilmiştir. Zemin ve normal katlarda 12'şer yatak odası bulunmakta olup toplamda 36 yatak odasından oluşmaktadır. Her yatak odasında banyo ve balkon bulunmakta ve bütün yatak odalarının balkonundan deniz manzarası görülebilmektedir. Taban alanı 497,5 0 metrekare olmak üzere inşaat alanı 1.492,50 metrekaredir.
B Blok (Yatak Bloğu); Zemin + 2 Normal Katlı betonarme karkas sistemde inşa edilmiştir. Zemin ve normal katlarda 12'şer yatak odası bulunmakta olup toplamda 36 yatak odasından oluşmaktadır. Her yatak odasında banyo ve balkon bulunmakta ve bütün yatak odalarının balkonundan deniz manzarası görülebilmektedir. İnşaat alanı 1.492,50 metrekaredir. A ve B blok aynı özelliklere sahiptir. Yatak odaları yaklaşık 21 metrekare alanlı ve 5 metrekare alanlı balkon ünitelerinden oluşmaktadır. Yatak odası içerinde girişte banyo bulunmakta olup 3 metrekare alanlıdır. Banyonun zemin ve duvarları seramik ile kaplıdır. Banyolarda duşa kabın lavabo ve klozet bulunmaktadır. Yatak bölümünün zemin laminant parke, duvarları yağlı boyalıdır. Oda giriş kapıları eskitme ahşap, pencereleri pvc profildir.
C Blok (Restoran Bloğu); Restoran Binası: onaylı mimari projesine ve yerinde yapılan incelemeye göre toplam alanı 1050 metrekare olan ve tek katlı inşa edilmiş betonarme yapıdır. Yemek salonu, çay ve dinlenme salonu, ofisler, bay bayan wc, çamaşırhane ve mutfak hacimlerinden oluşmaktadır. Binada bulunan tüm hacimlerin zemini seramik kaplama duvarları plastik boyalıdır. Müşteri salonların tavanı kısmi doğal aydınlatmalı alçıpan kaplamadır. Yemek salonunda ayrıca 1 bar ve sahne bulunmaktadır. Binanın mutfağında çelik mutfak tezgahı ve ekipmanları yer almakta olup zemin ve duvarları seramik kaplamadır. Ayrıca mutfak ile bağlantılı 2 adet depo bulunmaktadır. Müşteri salonları 300 kişi kapasiteli olup ayrıca binanın sol ve sağ cephesine konumlu açık teras alanları 200 kişi kapasitelidir. Restoran binasının giriş cephesine göre sağ yönünde konumlanmış ayrı girişi bulunan çamaşırhane hacmi mevcuttur.
08.12.1998 Tarih 13/14 Sayılı Yapı Ruhsatı Alınmış Ancak İnşa Edilmemiş Yapılar: (Ruhsat yenilemesine rastlanmamıştır.);
D Blok (Yatak Bloğu); ZK+2 Normal Katlı, betonarme karkas sistemde projelendirilmiş olup henüz inşa edilmemiştir. Zemin ve normal katlarda 12'şer yatak odası bulunmakta olup toplam 36 yatak odasından oluşmaktadır. Toplam inşaat alanı 1.655,00 metrekaredir.
E Blok (Konferans Bloğu); ZK+1 Normal Katlı betonarme karkas sistemde projelendirilmiş olup henüz inşa edilmemiştir. Zemin katında; giriş, bar, bay ve bayan wc'ler, atletizm ve jimnastik salonu, bay ve bayan için ayrı olmak üzere hol, soyunma, sauna, şok havuzu, masaj, duşlar ve kuaför ünitelerinden ibarettir. 1. Normal katında; hol, kokteyl barı, elektronik kumanda, simultane çeviri ve toplantı salonu ünitelerinden oluşmaktadır. Toplam inşaat alanı 598 metrekaredir.

Edremit Altıner Otel 45 milyon TL ye icradan satılıyor!

F Blok (Personel + Depo Bloğu); ZK+2 Normal Katlı betonarme karkas sistemde projelendirilmiş olup henüz sadece zemin kat inşa edilmiştir. Zemin katında; giriş, 2 depo, teknik atölye ve duş üniteleri yer almaktadır. 1 ve 2.normal Katlar; her birinde 3'er personel yatak odasından ibarettir. Toplam inşaat alanı 408 metrekaredir.
Resepsiyon Bloğu; yerinde yapılan incelemeye göre toplam alanı 70,00 metrekare olan ve tek katlı inşa edilmiş betonarme yapıdır. Bina danışma ve 2 adet ofis olmak üzere 3 hacimden oluşmaktadır. Binadaki tüm hacimlerin zemini seramik kaplama, duvarları plastik boyalı tavanı ahşap kaplamadır. Binanın dış cephesi taş kaplı, doğramaları pvc ve ısı camlıdır
Müdüriyet Binası: yerinde yapılan incelemeye göre toplam alanı 22,00 metrekare olan ve tek katlı inşa edilmiş betonarme yapıdır. Bina 1 ofis ve 1 wc olmak üzere 2 hacimden oluşmaktadır. Binadaki ofis hacminin zemini seramik kaplama, duvarları plastik boyalıdır. Binanın dış cephe doğramaları pvc ve ısı camlıdır.
Dükkanlar + Restoran (tadilli); mevcut restoran bloğuna bitişik durumda tek katlı 4 adet dükkan olarak projelendirilmiş olmasına rağmen yerinde oturma alanı, bar ve şömine köşesi olarak kullanılmaktadır. Dükkanların toplam inşaat alanı 42 metrekaredir.
Şoför Odası; Zemin kattan ibaret olarak projelendirilmiş ancak henüz inşa edilmemiştir. Toplam inşaat alanı 22 metrekaredir.
Giriş Kontrol Odası; Zemin kattan ibaret olarak projelendirilmiş ancak, henüz inşa edilmemiştir. İnşaat alanı 5 metrekaredir.
Ruhsatı alınmış ancak, ruhsat yenilemesi yapılmamış ve henüz inşa edilmemiş alan 2.661 metrekaredir. Mevcutta tesis alanı içerisinde bulunan arıtma binası tadilatlı vaziyet planına göre inşaat yaklaşma sınırları içerisinde kaldığından projesinde iptal edilmiştir. Yine mevcutta yola cepheli kısımda artezyen kuyusu ve kuyu suyunu içilebilir duruma getiren arıtma tesisi inşaat yaklaşma sınırı içinde kaldığı için değerlendirmeye alınmamıştır. Parsel içinde yapılan gözlemlere göre D Blok’un olması gereken yerde basketbol sahası, tenis kortunun olduğu yerde bayan, çocuk havuzu, basketbol sahası yerinde de depo yapıldığı tespit edilmiştir.
Taşınmazın Ruhsat Proje Bilgileri Ve Uygunluğu
Taşınmaza ait 08.12.1998 tarihli 13/14 nolu mimari projesi Edremit Belediyesinde incelenmiştir. Yerinde yapılan incelemede D ve E Bloğun yapılmadığı, F bloğun sadece zemin katının yapıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca ruhsat harici olarak 22 metrekare müdüriyet bölümü ve 70 metrekare alanlı resepsiyon bölümü olacak şekilde toplam 92 metrekare büyüme tespit edilmiştir.
Adresi : Narlı Mahallesi Mıhlı Asfaltı Altı Sokak Altıner Otel No:81 Edremit/Balıkesir
Yüzölçümü : 21.386,78 metrekare
İmar Durumu : Edremit Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 15.01.2021 tarih ve 622.03-1501 sayılı yazısına göre Söz konusu, taşınmaz onaylı Mer'i 1/5000 Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanı (E=0.60 Hmax:12.00 m 4 kat) 'nda kalmaktadır. Mer'i 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda kuzeydeki karayolundan 15m.kuzeyde bulunan otopark alanından 10m. komşu parsellerden 5n. ve güneydeki kenar çizgisinden 20m. Yapı yaklaşma mesafeli Hmax=10m Turizm Tesis Alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 45.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir. Tapu kaydının şerh, beyan, irtifak bölümünde 11/10/2011 tarih ve 15929 yevmiye sayılı işlem ile tesis edilmiş Edremit 1. Asliye Hukuk Mahkemesi' nin 19/09/2011 tarih ve 2010/618 Esas sayılı dosyasında davalıdır beyanı,08/09/2020 tarih ve 19926 yevmiye sayılı işlem ile tesis edilmiş 07/09/2020 tarih ve 2185545 sayılı, lehtarı Edremit Kadastro Müdürlüğü olan Mahkeme Kararı Vardır beyanı, 23/09/2021 tarih ve 25985 yevmiye sayılı işlem ile tesis edilmiş Edremit 1. Asliye Hukuk Mahkemesi' nin 22/09/2021 tarih ve 2015/726 sayılı yazısı ile tesis edilen kesinleşmiş mahkeme kararı vardır şerhi ile 14/12/2021 tarih ve 36561 yevmiye sayılı işlem ile tesis edilen tescile yönelik kesinleşmiş mahkeme kararı vardır, tavzih kararı alınıncaya kadar mahkeme kararında belirtilen ve terk edilmesi gereken alan için kesinleşmiş mahkeme karar vardır beyanı bulunmaktadır. Edremit 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin Tapu İptali Ve Tescil (Kıyı Kanunu Gereğince Açılan) 16/02/2016 tarihli, 2015/726 Esas, 2016/99 Karar sayılı ilamında ''Balıkesir ili, Edremit İlçesi, Narlı köyü Mıhlı Mevkii 2490 nolu Parselde (Yeni 375 ada, 8 parsel) kayıtlı yerin fen bilirkişisi ..........’ın 14/07/2008 tarihli raporunda “B” harfi ile gösterilen 1187 metrekarelik kısmının kıyı kenar çizgisi içerisinde kaldığı anlaşıldığından davalı ........... adına olan tapu kaydının iptali ile, kıyı olarak terkinine, Balıkesir ili, Edremit İlçesi, Narlı Köyü ,Mıhlı Mevki 2490No’lu Parselin kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan ve yukarıda tapusunun iptaline karar verilen bölümünde yer alan çin bahçesi, bahçe ihata duvarı ve yürüyüş yolunun kal’ine karar verildiği, kararın 20/06/2019 tarihinde kesinleştiği, davacı kurum tarafından tavzih talebinde bulunulduğu, mahkemece tavzih talebinin reddine karar verildiği, davacı kurum tarafından temyiz yoluna başvurulmuş olup, dosyanın henüz Yargıtay'da olduğu Edremit 1. Asliye Hukuk Mahkemesi' nin 22/09/2021 tarih ve 2015/726 Esas sayılı yazısında belirtilmiş olup, söz konusu mahkeme kararı gereğince 21.386,78 mmetrekare yüzölçümlü taşınmazın, yüzölçümüne esas olmak üzere tapu kayıtlarında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığının, mahkeme kararı gereğince işlem tesis edilmesi halinde taşınmazın yüzölçümünde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı, taşınmazın 1187 metrekarelik kısmının tapu kaydının iptali ile, kıyı olarak terkini ile tapusunun iptaline karar verilen bölümünde yer alan çin bahçesi, bahçe ihata duvarı ve yürüyüş yolunun kal’i işleminin infazının talep edilmediğine ilişkin ilgili kurumlardan bilgi talebinde bulunulmuş olup, Edremit Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü' nün 2452593 sayılı cevabi yazısında ''İlçemiz Narlı Mahallesi, Mıhlı Mevkiinde bulunan 2490 no'lu parsel, 783,00 yüzölçümlü taşınmaz hakkında; Edremit 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2015/726 esas sayılı dosyasında açılan Tapu İptali ve Tescil davası neticesinde; 16/02/2016 tarih ve 2016/99 sayılı kararı ile Narlı Mahallesi, Mıhlı Mevkiinde bulunan 2490 no'lu parselin belirlenen 1.187,00 mmetrekarelik kısmının kıyı kenar çizgisi içinde kaldığından, davalılar .................... adına olan tapu kaydının iptali ile kıyı olarak terkine, tapusu iptaline karar verilen bölümünde yer alan çin bahçesi, bahçe ihata duvarı ve yürüyüş yolunun kal'ine karar verilen Mahkeme kararı 20/06/2019 tarihinde kesinleşmiştir. Ayrıca; 2490 no'lu parselde kayıtlı taşınmazın 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre yapılan uygulama çalışmaları sonucunda, 375 ada, 8 parsel, 21.386,78 metrekare olarak değiştiği anlaşılmıştır. Buna göre; 19/02/2020 tarih, E.7279 ve 04/06/2020 tarih, E.16132 sayılı yazılarımızla Balıkesir Kadastro Müdürlüğüne kıyıya terk işleminin hazırlanması istenilmiş, alınan 04/09/2020 tarih ve E.2013595 sayılı yazısı ile 3402 sayılı Kanunun 22-a maddesi uygulaması nedeniyle Mahkemeden Tavzih Kararı ve İnfaza Elverişli karar ile birlikte gönderilmesi istenilmiştir. Bu nedenle; 3402 sayılı Kanunun 22-a maddesi uygulaması nedeniyle Mahkemeden Tavzih Kararını alınması 22/10/2020 tarih ve 32958 sayılı yazı ile Edremit Hazine Avukatlığından istenilmiştir. Tavzih kararı Mahkemeden devam edildiğinden, bu konuyla ilgili tapu kaydına şerh işlenecektir'' şeklinde bilgi verilmiştir.
1. Satış Günü : 15/03/2022 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 15/04/2022 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Edremit Adliyesi Zemin Kat Müzayede (Satış) Salonu Edremit/Balıkesir

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden , artırma tarihinden önceki gün sonuna kadaresatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında TL cinsinden pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır.(T. Vakıflar Bankası T.A.O. Edremit ŞubesiTR43 0001 5001 5800 7305 6652 33) Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Binde 5,69 Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, 1/2 tapu harcı ve taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/1717 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ile iş bu satışın gazetede ve elektronik ortamda yayınlanan ilanı tebligat yapılamayan ilgililer yönünden İİK. 127. maddesi gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
 
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön