28 / 04 / 2024

EFD’de gündem inşaat sektörü!

EFD’de gündem inşaat sektörü!

Ege Finans Derneği'nin düzenlediği(EFD)“Finans Tadında Sohbetler” toplatısında konuşma yapan Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnanç, bankaların faiz indirimi kampanyaları ile inşaat sektöründe canlanma yaşandığını ifade etti...




Ege Finans Derneği (EFD) tarafından düzenlenen “Finans Tadında Sohbetler” toplantısı, Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnanç’ın gerçekleştirdiği sunum ile  İzmir  Ticaret Odası’nda yapıldı. 

Gözlem Gazetesi’nde yer alan habere göre, Ege Finans Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Ocak, toplantının açılış konuşmasında Türkiye ve dünyanın önemli süreçlerden geçtiğini ifade etti. Gelişmelerin doğru tanımlanmadığı ortamlarda risklerin artacağını söyleyen Ocak, “Gelişme ve değişimleri doğru algılayabildiğiniz ve çözüm sunabildiğiniz zaman ülke ekonomisine katkı sağlayabileceksiniz. Bu konuda dernek olarak yaptığımız sunum, seminer ve organizasyonlar ile birey ve firmalara destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Doğru stratejiler belirlenmeli

Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnanç , “İnşaat Sektörünün Ekonomideki Yeri ve Geleceği ile Mistral GYO’nun Halka Arzı” konulu sunumunda, dünya pazarında en büyük iş hacmine sahip 250 firmanın arasında Türkiye’den 50 firmanın yer aldığını söyledi. 

Faiz indirimleri ile inşaat sektöründe canlanmanın yaşandığını belirten İnanç, “İnşaat sektörü olarak kötü zamanlar geçiriyoruz. Dolar kurlarının yükselmesinden dolayı zararına satış yapmak durumunda kalıyoruz. Ama ülkemizin bulunduğu coğrafya, petrol geliri yüksek pazarlar ve inşaat sektörünün geliştirdiği bölgelere yatırım yaparak sektörün düzelmesi mümkün. Komşu ülkelerde çok güzel fırsatlar var. Eğer uyguladığımız stratejileri değiştirmezsek fırsatları yakalayamayız” açıklamasını yaptı.

Yapısal reformlar şart

İnşaat sektörünün tüketici güven indeksinde yıllara göre bir azalma olduğunu ifade eden İnanç, güvenin olmadığı ekonomilerde arz ve talebin sürekli düşüş eğiliminde olduğunu kaydetti. Kırsaldan kente göçün sürmesi ve kent nüfusundaki artışın sektörün avantajı olduğunun altını çizen İnanç, “İnşaat sektörünün en büyük problemleri ülkenin yapısal sorunlarının çözümüne bağlı. Denetim mekanizmalarının etkin bir hale getirilmesi tüketicinin sektöre bakış açısını da değiştirecek. Yapısal reformlar konusunda ilerleme kaydedersek ekonomimiz çok kısa sürede düzelir” dedi.

İzmir’den ev almak avantajlı mı?


Geri Dön