28 / 04 / 2024

Efsane bir model daha artık üretilmeyecek! Audi TT üretime son verdi...

Efsane bir model daha artık üretilmeyecek! Audi TT üretime son verdi...

Otomotiv sektöründe çeyrek asırdır üretim yapan o otomobil markası sevilen modelinde üretimi durdurma kararı aldığını açıkladı. Firma, son aracını fabrikadaki üretim bandından indirdiğini açıkladı. İşte haberin detayları...



Audi TT serisinin sonu geldiğini duyurudu. Alman otomotiv firması, üç nesildir devam eden ve çok sevilen spor modeli TT’nin üretimini sonlandırma kararı aldı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımla haber duyurulurken, Audi’nin Macaristan’da bulunan Györ fabrikasında modelin üretimi tamamlandığını belirtti.

ÜRETİME NOKTA KOYULDU

Audi TT’nin son üretimi için düzenlenen özel bir etkinlik ile üçüncü nesil TTS Coupe’nin çiçekler ile donatılmış hali son defa banttan indirildi. Aracın camında ise 1998’den bu yana toplamda 662.762 adet Audi TT modelinin üretildiği bilgiside kaydedildi.

Aracın üretimine nokta koyulsa da, stoklar bitene kadar satışı devam edecek. Carscoops tarafından aktarılan bilgiye göre, şuan 540 adet TT modeli var. Bu araçların fiyatı ise versiyon ve ekipman özelliklerine göre 45.444 euro ile 104.977 euro arasında değişiklik gösteriyor.

AUDİ NEDEN ÜETİLMİYOR?

Audi TT'nin üretimi 2023'ün sonuna kadar durdurulacak. Alman otomobil üreticisi Audi, 1995'te Frankfurt Motor Show'da tanıttığı TT modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Ardından 1998 yılında aracın üretimi başladı. Ancak son zamanlarda coupe modellere olan talebin azalması aracın üretiminin sona ermesine sebep oldu.

Efsane bir model daha artık üretilmeyecek! Audi TT üretime son verdi...

AUDİ'NİN EN TUTULAN MODELİ HANGİSİ?

Audi'nin bugüne dünya çapında 7,5 milyon adetlik satışa ulaşarak markanın tarihinde en çok satan modeli olan A4 yenilendi.

AUDİ HAKKINDA

Audi, Alman menşeli bir otomobil şirketidir ve Volkswagen grubunun bir markasıdır. Şirketin merkezi Ingolstadt, Bavyera'da bulunmaktadır. Vorsprung durch Technik (Teknolojinin liderliğinde. )

AUDİ'NİN YÜZDE KAÇI YERLİ?

Audi, Alman menşeli bir otomobil şirketidir ve Volkswagen grubunun bir markasıdır. Şirketin merkezi Ingolstadt, Bavyera'da bulunmaktadır.

Audi'nin elektriklisi Q8 e-tron ne kadar oldu? İşte Audi Q8 e-tron Ekim 2023 fiyat listesi

Audi A6 fiyat listesi: Ekim 2023 güncel liste

Audi Q8'de çılgın fiyat: Ekim 2023 fiyat listesi

Audi Q7 fiyatları görenleri şoke etti: Ekim 2023 fiyat listesi şaşırttı

Audi Q5 güncel fiyat listesi: Ekim 2023 fiyat listesi


Geri Dön