26 / 07 / 2024

Efsane dizi 'Bizimkiler'in çekildiği Kadıköy'deki 50 yıllık binada kentsel dönüşüm anlaşmazlığı! 

Efsane dizi 'Bizimkiler'in çekildiği Kadıköy'deki 50 yıllık binada kentsel dönüşüm anlaşmazlığı! 

Türk televizyon tarihinin en ünlü dizilerinden 'Bizimkiler'in çekildiği Kadıköy'deki binada kentsel dönüşüm anlaşmazlığı dizinin hatırası ve yüksek maliyetler sebebiyle yaşandığı gündeme geldi. İşte ev sahiplerinin açıklamaları...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İstanbul Kadıköy'de 50 senedir ayakta duran ve bir zamanların en çok izlenenlerinden olan Bizimkiler dizisinin de çekildiği Şale Apartmanı'nda son günlerde kentsel dönüşüm anlaşmazlığı yaşandığı gündeme geldi. 

Unutulmaz diziye tam 15 sene boyunca hayat veren Şale Apartmanı 50.yılında ve yer aldığı sokağında en eski binası. 

Habertürk'ten Öznur Karslı Çetiner'in haberine göre; Kozyatağı'nda dar bir sokakta bulunan Şale Apartmanı, diğer binaların çoğu kentsel dönüşüme girse de konut sahiplerinin anlaşmazlığı sebebiyle yıkılıp yeniden yapılamadı. 

Efsane dizi Bizimkiler in çekildiği Kadıköy deki 50 yıllık binada kentsel dönüşüm anlaşmazlığı! 

Dizinin "Koş Sevim koş" sahnelerinin çekildiği konutun sahibi Nesrin Hanım, o yıllarda 20'li yaşlarda olduğunu hala da aynı evde yaşadığını belirtti. Ev sahibi, dizinin hatırası sebebiyle gönlünün binanın kentsel dönüşüme girmesine bir türlü razı olmdığını söylüyor. 

"40 senedir  bu binadayız" diyen bina sakini Nesrin Hanım, "Evimizde Cemil'in pencere sahnesi ve 'Tak Kardeşim Sedat'ın' ev içi sahneleri çekiliyordu. Binamızın iki kat anlamı bulunuyor benim için. Kayaların üzerinde bulunduğu için binamızın sağlamlığını zaten annemlerden biliyorum" dedi ve 36 dairenin yarısından daha azının kentsel dönüşüm istediğini, kendisininse bunu hiç istemediğini vurguladı. 

Apartman sakinlerinin dizinin hatırasının yanı sıra maliyetler sebebiyle de dönüşüme yaklaşmadığı belirtildi. 

Efsane dizi Bizimkiler in çekildiği Kadıköy deki 50 yıllık binada kentsel dönüşüm anlaşmazlığı! 

İstanbul'da kentsel dönüşüm konusu sık sık gündem oluyor. Çünkü megakentte 1999'dan önce inşa edilen binlerce bina yer alıyor. Büyük depremin beklendiği İstanbul'daki riskli binalar tedirginlik yaratıyor. 

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin ayın son toplantısında önemli bir kentsel dönüşüm kararı verildi. 

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına can suyu olacak olan riskli yapılarda yeniden yapım maliyetlerine destek sağlanacağı açıklandı. Bu kapsamda, kentsel dönüşüm destekleri genişletildi. Destek sağlanacak binaların belirli koşullara sahip olması gerektiği açıklandı ve bu şartlar "yapının ‘riskli yapı’ olarak tespit edilmiş olması, ‘İstanbul Yenileniyor’ platformu tarafından onaylanmış olması, başvuru yapanların üzerine kayıtlı bir başka mülkün daha olmaması, hisseli tapu sahiplerinin hisselerinin yüzde 50’nin altında olması olarak açıklandı. 

Yeni kentsel dönüşüm destekleri kapsamında, hane içi geliri toplam 2 asgari ücretin altında olanlara yüzde 60 destek verileceğine; emekliler için yüzde 65, hane içi geliri toplam 3 asgari ücretin altında olanlar için de yüzde 40 destek sağlanacağına vurgu yapıldı.  

Uzmanı önerdi: “Kiralık daire alacaksanız sanayi şehirlerinden alın! 2+1 dairelerin kirası 30-40 bin TL”

Emlak sektörü zapturapt altına alınıyor! Kaçak emlakçılığın önü kapanıyor!

Yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahiplerinin mağduriyeti bitmedi: Yan apartmanda kira 55 bin TL, benim aldığım 6.500 TL


Geri Dön