04 / 05 / 2024

Eğdir İmaret Mahallesi sakinleri her an evlerine dağın kayma korkusuyla yaşıyor!

Eğdir İmaret Mahallesi sakinleri her an evlerine dağın kayma korkusuyla yaşıyor!

Isparta İmaret Mahallesi’ndeki Özyiğit ve Gölkent sitelerinin sakinleri her an üzerlerine dağın kayma korkusuyla yaşıyor. Ancak bölgeye ruhsat ve tapu olmadan yerleşim yapıldığı için 20 yıldır sorun çözülemiyor.



Dağdan zaman zaman tonlarca ağırlıkta kayaların yuvarlandığını belirterek, bölgenin de deprem bölgesi ve fay hattı üzerinde bulunduğunu belirten Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral “Görünen manzara çok vahim. Buradaki tehlikeyi ortadan  kaldırmak gerekiyor” dedi.


Binaların yıkılmasından ziyade tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Özmeral, dağdaki kayaların tel örgü veya demir kafesler içine alınarak problemin çözülebileceğini söyledi. Özmeral, “Belediye olarak Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bir proje yaptırdık, Kayaların Hareketini Önleme Projesi. Tabii bunun hayata geçmesi için çok büyük bir masraf gerekiyor. Bir de gerçek proje yapılması lazım ki bu da tasdik olacak, belediyemizin buna gücü yetmez. Devletimiz bunu ele almalı” diye konuştu.

Öte yandan, birinci derece deprem ve heyelan bölgesinde yer alan konutlar için valilik tarafından 3 yıl önce tahliye kararı verildiği bildirildi.  Ruhsatsız ve tapusuz olan konutlarda bin kişinin yaşadığı öğrenildi.


Milliyet


Geri Dön