22 / 05 / 2024

ısparta eğdir

ısparta eğdir

Isparta İmaret Mahallesi’ndeki Özyiğit ve Gölkent sitelerinin sakinleri her an üzerlerine dağın kayma korkusuyla yaşıyor. Ancak bölgeye ruhsat ve tapu olmadan yerleşim yapıldığı için 20 yıldır sorun çözülemiyor.

Eğirdir Belediyesi'nden büyük fırsat: Isparta'da 32 dükkan satıyor!

Isparta İli Eğirdir Belediye Başkanlığı, Isparta Eğirdir'de yer alan 32 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihalesi 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Isparta Eğirdir’de 142 TOKİ konutu teslim ediliyor

Isparta Eğirdir'de TOKİ tarafından inşa edilen 142 konut projesi tamamlandı. İşte detaylar...

Jaguar E-Pace: Lüks Tasarım ve Güçlü Performansın Buluştuğu Bir SUV!

Jaguar E-Pace'in performansı, çeşitli motor seçenekleri arasından seçim yapma imkanı sunar. Otomobilin motor hacmi 1.498 cc'dir ve güçlü performans için 160 beygir güç üretir. İşte Jaguar E-Pace'in bazı donanım seçeneklerine ve fiyatlarına daha ayrıntılı bir şekilde bakalım...

TOKİ Isparta Eğirdir ihalesi yarın!

Isparta ili Eğirdir ilçesi Bağlar mahallesi 142 adet konut ve 1 adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak. 

TOKİ Isparta Eğirdir 142 konut ihalesi 1 Şubat'ta!

Isparta ili Eğirdir ilçesi Bağlar mahallesi 142 adet konut ve 1 adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi 1 Şubat 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Isparta Eğirdir Rehabilitasyon Hastanesi açıldı!

Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hizmete açıldı.

Isparta Eğirdir Devlet Hastanesi'nin yüzde 95'i tamam!

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 116 yataklı devlet hastanesinin inşaatına hızla devam ediyor. Yüzde 95'i tamamlanan hastanenin kısa süre içerisinde açılması planlanıyor. 

TOKİ Isparta Eğirdir kura sonuçları 03.06.2020!

TOKİ Isparta Eğirdir kura sonuçları 03.06.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Isparta Eğirdir kura sonuçları 03.06.2020 ve TOKİ Isparta Eğirdir kura sonucu 2020 kazananlar listesi...

TOKİ Isparta Eğirdir 100 bin konut kura çekilişi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Isparta Eğirdir projesindeki 126 adet konut bulunuyor.

Isparta Eğirdir'de tarım alanında TOKİ konutları yapılacağı iddiası mecliste!

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tasarrufundaki tarım alanında TOKİ tarafından toplu konut yapılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Eğirdir'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Isparta ili, Eğirdir ilçesi içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ'den Isparta Atabey'e 377 konut!

Atabey Belediye Başkanlığı’nın talepleri doğrultusunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Isparta Atabey'e 377 konut yapılıyor..

Isparta'ya dev eğitim kompleksi inşa edilecek!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç yaptığı açıklamada Isparta'ya içinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul binalarının olduğu eğitim kompleksi yapmayı planladıklarını söyledi.

ısparta eğdir Haberi

ısparta eğdir

Dağdan zaman zaman tonlarca ağırlıkta kayaların yuvarlandığını belirterek, bölgenin de deprem bölgesi ve fay hattı üzerinde bulunduğunu belirten Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral “Görünen manzara çok vahim. Buradaki tehlikeyi ortadan  kaldırmak gerekiyor” dedi.


Binaların yıkılmasından ziyade tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Özmeral, dağdaki kayaların tel örgü veya demir kafesler içine alınarak problemin çözülebileceğini söyledi. Özmeral, “Belediye olarak Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bir proje yaptırdık, Kayaların Hareketini Önleme Projesi. Tabii bunun hayata geçmesi için çok büyük bir masraf gerekiyor. Bir de gerçek proje yapılması lazım ki bu da tasdik olacak, belediyemizin buna gücü yetmez. Devletimiz bunu ele almalı” diye konuştu.

Öte yandan, birinci derece deprem ve heyelan bölgesinde yer alan konutlar için valilik tarafından 3 yıl önce tahliye kararı verildiği bildirildi.  Ruhsatsız ve...