04 / 05 / 2024

Isparta Eğirdir'de tarım alanında TOKİ konutları yapılacağı iddiası mecliste!

Isparta Eğirdir'de tarım alanında TOKİ konutları yapılacağı iddiası mecliste!

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tasarrufundaki tarım alanında TOKİ tarafından toplu konut yapılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tasarrufundaki tarım alanında  TOKİ  tarafından toplu konut yapılacağı iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arı, ''Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)'ün tasarrufundaki Boğazova'da 500 dekar Serpil İşletmesinde de 500 dekar olmak üzere 1000 dekarlık tarımsal alanda TOKİ'nin 200 konutluk toplu konut yapacağına dair basınımıza yansıyan haberler vardır'' diye konuştu. 

Arı, şu açıklamalarda bulundu: ''MAREM, 1952 yılında Boğazova'daki bataklığın kurtulup Elma Ormanına dönüştürülmesiyle faaliyetine başlamış olup bugün hem teorik hem de uygulamalı eğitim alanları ile Eğridir'in prestij kurumlarının başında gelmektedir. Sahip olduğı 1000 dekarlık uygulama ve labarotuavarlarıyla birlikte MAREM Ispart'nın adete üçüncü bir üniversite gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüksek lisans ve doktora öğrencilere tez çalışması ve pratik uygulamalarda ev sahipliği yapmaktadır.

Dünyada Boğazova gibi verimli birkaç tane ova mevcut olup bu alanları da toplu konut için betonla doldurulması tek kelime ile ''akıl ziyan''dır.''

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın soruları:
1- MAREM'in tasarrufundaki toplam 1000 dekarlık tarımsal uygulama alanına TOKİ tarafından 200 konutluk toplu konut yapacağı bilgisi doğru mudur?

2- Şayet doğru ise bu durum zaten yıllar itibariyle azalan ve son 15 senede yüzde 12 küçülen verimli tarım alanlarımıza vurulacak bir başka darbe daha olmayacak mıdır?

3- Eğirdir'de toplu konut yapılacak başka yer yok mudur da dünyada sayılı olan verimli bir ovaya göz dikilmişir?


Geri Dön