28 / 04 / 2024

Isparta Eğirdir’de 142 TOKİ konutu teslim ediliyor

Isparta Eğirdir’de 142 TOKİ konutu teslim ediliyor

Isparta Eğirdir'de TOKİ tarafından inşa edilen 142 konut projesi tamamlandı. İşte detaylar...



Türkiye'de dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarını hedefleyen "Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut" projesi, geçtiğimiz yıllarda başlatıldı ve bu önemli projenin tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirildi. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirildi.

Sosyal konutların inşa edilmesi, depreme dayanıklı, kimlikli ve mahalle kültürünü yaşatan esaslar üzerine kurulu oluyor.. Ayrıca, yatay mimari prensipleri dikkate alınarak tasarlanan bu konutlar, dar gelirli vatandaşlar için uygun ödeme ve vade seçenekleri sunuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında protokol imzalanarak "Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut" projesi resmen başlatılmıştı.

Projeye göre, asgari ücretle geçinen ve dar gelirli aileler,  TOKİ  (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilecek konutlara uzun vadeli ödeme seçenekleriyle sahip olabiliyorlar. Bu, kiradan daha ekonomik ve sürdürülebilir bir maliyetle konut sahibi olma fırsatı sunuyor.

"Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut" projesi, ülkenin genel konut ihtiyacını karşılamak ve daha fazla vatandaşın uygun fiyatlarla konut sahibi olmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir girişim olarak büyük önem taşıyor. Projeye başlanmasıyla birlikte dar gelirli ailelerin konut sahibi olma hayali gerçeğe dönüşmeye başlıyor.

ISPARTA EĞİRDİR'DE 142 KONUT TESLİM EDİLİYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Isparta Eğirdir'de gerçekleştirilen konut projesi sona erdi. Toplamda 142 adet konutun tamamlandığı bu projenin hak sahiplerine teslimi, 24 Kasım 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecek.

DEPREME DAYANIKLI BİNALAR

Yapılan konutlar, modern bir yatay mimari anlayışı ile inşa edildi ve sağlam bir zemine, radye temel üzerine tünel kalıp sistemi kullanılarak depreme dayanıklı bir şekilde inşa edildi.

Proje sadece konutlardan ibaret değil. Aynı zamanda, projenin içerisinde fitness alanları, kamelyalar, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar gibi bir dizi sosyal olanak da bulunuyor. Bu, yeni konut sahiplerinin rahatlamaları, spor yapmaları ve keyifli zaman geçirmeleri için ideal bir çevre sunuyor.

24 KASIM'DA TESLİM EDİLECEK!

Isparta Eğirdir'deki bu TOKİ konut projesi, modern ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunma amacı güdüyor ve 24 Kasım 2023 tarihine kadar yeni sahiplerine anahtarlarını teslim etmeye hazırlanıyor. Bu proje, bölgenin konut ihtiyacını karşılamak ve yaşam kalitesini artırmak için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Citroen C4 X'te Kasım ayı kampanyası: Yüzde 0 faizle araç sahibi olabilirsiniz!

Volvo S60'a Kasım'da zam yok! İşte Volvo S60 güncel fiyat listesi...


Geri Dön