02 / 05 / 2024

Ege Bölgesi'nde deprem sigortalı konut oranı yüzde 27!

Ege Bölgesi'nde deprem sigortalı konut oranı yüzde 27!

Önce Denizli, ardından Aydın'da meydana gelen depremler, İstanbul sakinlerine bir kez daha büyük deprem korkusunu hatırlattı



Düşük sayılabilecek şiddetlerde meydana gelen Denizli ve Aydın depremlerinin ardından bir açıklama yapan Doğal Afet Sigortalan Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı  İdris Serdar, söz konusu depremlerin bölge halkını endişelendirdiğini belirterek, "1. dereceden risk bölgesindeki bu şehirlerimiz için deprem istisnai bir dunun değil. Bu gerçekle yaşamayı öğrenmek zorundayız" dedi.

Serdar'ın verdiği bilgiye göre, Aydın'da zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 219 bin 408 konut bulunuyor. Bunların 63 bin 417'si, yani yüzde 28.90'ı  zorunlu deprem sigortası ile güvence altına alınmış durumda. Ege Bölgesi, zorunlu deprem sigortalı konut oranında yüzde 27 ile bölgeler arası sıralamada üçüncü sırada. Ege gibi deprem riskinin son derece yüksek olduğu bir bölgede bu oran yeterli değil.

DASK'in bugüne kadar yaptığı 20 milyon liraya yakın hasar ödemesinin yüzde 97'sini sadece kısmi hasar ödemeleri oluşturdu. Ege Bölgesi'nde 2000'den bugüne meydana gelen 66 depremde 6406 hasar dosyasına toplam 11.6 milyon TL'nin üzerinde hasar tazminatı ödendi. Depremlerin, zorunlu deprem sigortasının önemi ve gerekliliğini çok daha net karşımıza çıkardığını dile getiren Serdar,herkesi DASK yaptırmaya çağırdı.

Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 27 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 15 bin 700 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor.
Cumhuriyet


Geri Dön