01 / 05 / 2024

Ege Bölgesi'nde orman yangını alarmı!

Ege Bölgesi'nde orman yangını alarmı!

Ege Bölgesi 'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, yangınlara da davetiye çıkarıyor. Bodrum Güvercinlik Mahallesi'nde ard arda çıkan 2 yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.




Ege Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, yangınlara da davetiye çıkarıyor. Bodrum Güvercinlik Mahallesi'nde ard arda çıkan 2 yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. İlk yangın Güvercinlik girişinde bir otomobilin kaza yapmasının ardından meydana gelirken, diğer yangın ise Kuyucak Mevkii'ndeki ormanlık alanda çıktı.


Önce kaza sonra yangın

Bodrum-Milas karayolu Güvercinlik mevkisinde Yusuf Umur Taşkın'ın kullandığı 35 AR 6952 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole devrildi. Aracı bir anda alevler sardı ve yangın ormanlık alana sıçradı. Çevreden geçen vatandaşların haber vermesi üzerine yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 itfaiye, Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 1 helikopter, 2 arazöz ile çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınan yangında yaklaşık 1 dönüm ormanlık alan zarar gördü.


Faciadan dönüldü

Güvercinlik Mahallesi'ndeki ikinci yangın ise Kuyucak Mevkii'nde çıkarken yaklaşık 2 hektarlık alan kül oldu. Yangına, Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 3 helikopter, 7 arazöz ile 50'ye yakın orman işçisi ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevler çevrede bulunan bir turizm tesisini tehdit etti. Ekipler yangının daha fazla büyümemesi için yoğun uğraş sarf etti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında Milas-Bodrum karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geldi. Yetkililer, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Yeni Asır




Geri Dön