02 / 05 / 2024

Ege Group 2012’nin ilk 11 ayında 200 milyon ciro yaptı!

 Ege Group 2012’nin ilk 11 ayında 200 milyon ciro yaptı!

2012’nin ilk 11 ayında 200 milyon ciro elde ettiklerini belirten Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Kartal’da 4. projelerine başlamaya hazırlandıklarını söyledi…




 Ege Group 2012’nin ilk 11 ayında 200 milyon ciro yaptı!


İstanbul’da Avrupa ve Anadolu Yakası’nda inşaatı ve satışı devam eden 3 projelerinin bulunduğuna dikkat çeken Kabadayı, Batışehir projesi kapsamında üretimine devam ettikleri 3 bin 148 konutun ilk atabında bulunan bin 20 adet dairenin 2013’de teslimini yapacakları söyledi. 


 Ege Group 2012’nin ilk 11 ayında 200 milyon ciro yaptı!


İz Tower’da 2013’ün başında teslimler başlıyor

Kadabayı, “Kartal bölgesinde inşaatı büyük oranda tamamlanan 163 rezidans daire ve 9 ticari üniteden oluşan İz Tower projemizi de yeni yılda teslim edeceğiz” dedi. 


Kartal’daki karma proje için ön talep başladı

2013 yılı içinde yeni projelerinin duyurusunu yapacaklarını vurgulayan Kabadayı, “2013 yılında Batışehir projesinde hem konutlarımızın hem de Batışehir Premium’un inşasına devam edeceğiz. Kartal’da bulunan ofispark projemiz İz Park’ın inşası sürüyor. Yine Kartal bölgesinde ön talep almaya başladığımız, toplamda 239 bağımsız bölümden oluşan bir diğer karma projemize ilişkin olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunlara ek olarak şuan projelendirme aşamasında olduğumuz ve 2013 yılı içerisinde duyurusunu yapacağımız projelerimiz bulunmakta” diye konuştu. 


Önümüzdeki 5 yıl önemli

Önümüzdeki 5 yıllık sürecin önemli olduğuna dikkat çeken Kabadayı, “Bildiğiniz gibi 2012 yılında inşaat sektörünün büyüme hızı geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ülke genelinin altında kaldı. Genel ekonomi politikası ile tüm sektörlerde ve ekonomide yumuşak inişin inşaat sektöründe de gerçekleştiğini görüyoruz” diye konuştu.


Gayrimenkul 2013’te yatırımcıların liste başında olacak

2013 yılında gayrimenkulun yatırımcıların liste başında yer alacağını vurgulayan Kabadayı, “ 2013 yılında, yabancıya satış, kentsel dönüşüm ve sektörün canlanmasında büyük yeri bulunan faiz oranlarındaki gerilemenin de etkisi ile gayrimenkul yine yatırımcıların liste başı enstrümanlarından biri olacaktır. Yukarıda bahsettiğim unsurların katkısı ve sektörün önünde bulunan KDV oranları gibi belirsizliklerin de ortadan kalkması ile gayrimenkul sektörü, büyüme hızı ile ülke ekonomisinin ve getirisi ile yatırımcısının 2013 yılında da yüzünü güldürecektir” şeklinde konuştu.


Sıkıntılarından kurtarılmış bir Türk inşaat sektörü dünyayı yeniden inşa edecektir

Sektöre gereken desteğin verilmesi durumunda yalnızca yuriçinde değil yurdışında da öngörülen hedeflerin daha kolay yakalanabileceğini söyleyen Kabadayı, “Ülke tanıtımı, istihdama katkısı, döviz girdisi, ihracat gibi birçok konuda fayda sağlayan sektöre gereken desteklerin verilmesi halinde yalnızca yurtiçinde değil yurtdışında da öngörülen hedefler kolaylıkla yakalanabilecektir. Sıkıntılarından kurtarılmış bir Türk inşaat sektörü dünyayı yeniden inşa edecektir” diye konuştu. 


Pazartesi Çalık  GYO Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin...


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com





Geri Dön