18 / 05 / 2024

Ege Koop Ankara Smyrna Evleri 150 milyon TL maliyetle inşa ediliyor!

Ege Koop Ankara Smyrna Evleri 150 milyon TL maliyetle inşa ediliyor!

Ankara’da yapacağı İzmir dışındaki ilk projesi olan 640 konutluk Smyrna Evleri’ni tanıtırken, İzmir’i yönetenleri de ilgisizlik ve destek vermemekle eleştirdi.



İzmir'in konut inşaatındaki önemli markalarından olan Ege-Koop,  İzmir  dışında ilk büyük projesini başkent Ankara’da hayata geçiriyor.  Ankara  Etimesgut’da, Çankaya Üniversitesi Kampüsü ve Eskişehir  Yolu’na iki kilometre mesafede toplam 80 bin metrekarelik inşaat alanında hayat bulacak 640 konutluk Ege-Koop Smyrna Evleri isimli projede ilk kazmanın, mayıs ayında vurulması hedefleniyor.


Yatırım bedeli 150 milyon TL


Ege-Koop SMYRNA Evleri Projesi’nin, Ankara’nın Batı’ya açılan kapısı ve hızlı gelişme aksı olan Eskişehir Yolu üzerinde yaşama geçirileceğini ifade eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  ‘SMYRNA Evleri Projesi , Çankaya Üniversitesi Kampüsü’ne 2 km, Başkent Üniversitesi’ne 11 km yakınlıkta, Aşağıyurtçu Mahallesinde 18.dönem Milletvekili villalarının bitişiğinde ve  TOKİ  Yapracık konutlarına da 1 km uzaklıkta bulunuyor. Ege-Koop’un inşaatın başlamasından bitimine kadar tüm aşamalarda işçilik, malzeme ve diğer donatılarda kaliteden hiçbir şekilde ödün vermeden üreteceği konutlar 7-15-17 kat olarak ortak kullanım alanları dahil 239-342 m2 arası 4+1 daireler ve 4+1 dubleksler ile 177-193 m2 arası 3+1 daireler ile herkese ve her zevke uygun yaşam alanları planladık. Ege-Koop SMYRNA Evleri Projesi’nin maliyeti 150 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım olup, önümüzdeki mayıs ayı içerisinde inşaat çalışmalarına başlamayı planladık” dedi.


Yerel yönetime eleştiri


İzmir’i yönetenlerin ilgisizliğinden şikayet eden Aslan, bu nedenle Türkiye’ye açılmak durumunda kaldıklarını belirterek, “İzmir’i yönetenlerin ilgisizliği, kıskançlığı, kısır değerlendirmeleri; bugün Ege-Koop’u hak etmediği bir olumsuz tabloyla karşı karşıya bırakmıştır. İzmir’i yönetenlerin ilgisizliğini ve kıskançlığını yıllar önce öngören Ege-Koop; 2 yıl önce Anatüzüğünü değiştirerek Türkiye’ye açılma kararını almıştır. Bu kararımızı o günlerde pek ciddiye almayan, inanmayanlara ve bizi yine hayalcilikle suçlayanlara yine büyük dev projeyle cevap vererek 640 konutluk ilk özgün ve prestij projesi olan SMYRNA Evleri projesini Başkent Ankara’nın gelişmeye açık gözde yerleşim merkezi olan Eskişehir Yolu üzerinde uygulama aşamasına getirmiştir” diye konuştu.


“Ankara’da büyük ilgi gördü”


640 konuttan oluşacak Ege-Koop SMYRNA Evleri Projesi; çok kısa bir sürede Ankara’da ve ülke düzeyinde büyük bir ilgi uyandırdığını belirten Aslan, İzmir’i yönetenlerin kendilerinden esirgediği ilgi ve desteği, Ankara’yı yönetenlerden fazlasıyla gördüklerini söyledi.


“İzmir’de proje uygulayamamaktan ötürü üzgünüz”


Arsa bulamamalarından ve belediyelerinde imarlı arsa ve konut alanları üretmemesinden dolayı İzmir’de yeni kent projeleri uygulayamamaktan ötürü çok üzgün olduklarını dile getiren Aslan, “Ancak, İzmir markası olan Ege-Koop’u Ankara’ya ve Türkiye’ye taşımaktan da çok mutluyuz. Ege-Koop olarak üzüntüyü ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz. İzmir’e her zaman yeni projeler kazandırmaktan mutluluk duyan Ege-Koop olarak bu kente olan sorumluluğumuz ve heyecanımız gereği uygun arsa arayışlarımız, öncelikli hedeflerindendir. Açık yüreklilikle belirtmek istiyorum ki Ege-Koop, İzmir dışında Türkiye’nin her yerinde, herkesten ve her kesimden çok büyük bir saygı, ilgi ve sevgi görüyor” ifadelerini kullandı.


Yeni Ekonomi Gazetesi


Geri Dön