06 / 05 / 2024

Ege-Koop, 'Marka Kent İzmir'e ev sahipliği yapacak!

Ege-Koop, 'Marka Kent İzmir'e ev sahipliği yapacak!

Kentin marka değerinin yükseltilmesi gerçekleştirilecek uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ege-Koop'a ilk destek Demirtaş ve Kestelli'den geldi



Ege-Koop, İzmir'i marka kent haline getirmek amacıyla aralarında yerli ve yabancı uzmanların da bulunduğu 'Marka Kent İzmir' konulu uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Etkinlik için kurumlara çağrıda bulunan Ege-Koop Danışma Kurulu'na ilk destek,  İzmir  Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Vadeli Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'den geldi.

DESTEK BEKLİYORUZ
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç, üyeler Güman Kızıltan, Prof. Dr. Oğuz Adanır ve Nedim Atilla Ekrem Demirtaş ve Işınsu Kestelli'yi ziyaret etti. Hüseyin Aslan, İzmir'in marka değerinin yükseltilmesi, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan daha da güçlü olması için yapılması gerekenlerin tartışılabileceği bir toplantının başlangıç olarak kabul edilip bu konuda çalışmaların sürdürülmesi konusunda kendilerinden destek beklediklerini söyledi. İzmir'in, doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin olmasına rağmen bu zenginliklerin doğru değerlendirilmediği için diğer kentlerin gerisinde kaldığına dikkat çeken Aslan, 'Kıskançlıkları bir kenara bırakarak kentimizi yüceltmek, İzmir'i dünya şehirleri seviyesine getirmek için bütün kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyup el ele vermesi gerekiyor. İzmir'in marka değerinin yükseltilmesi, ekonomik, kültürel ve sosyal yönden güçlü olması için yapılması gerekenleri tartışabileceğimiz bir toplantıyı başlangıç olarak kabul edip, bu konuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Bunun için de her kurumun katkısını ve desteğini bekliyoruz' dedi.

KOMİSYON KURULACAK
Aslan, bu konuda en yakın zamanda uluslararası boyutta bir toplantı düzenleyerek 'Marka Kent İzmir' konusunda öncelikle marka kent olgusunu ortaya koymak istediklerini belirterek, kurum temsilcilerinden oluşacak bir komisyonla bu konuyu geliştireceklerini söyledi.

'Bilgi ve projeleri paylaşmaya hazırız'
Son 4 yıldır İzmir'i marka kent yapmak için çalışma yaptıklarını söyleyen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, 'İzmir, geleneksel, tarihsel ve kültürel özelliklerini ön plana çıkaran, fark yaratan, tüm bu özelliklerinin yanı sıra değişime ayak uydurabilen, modern bir kent markasıyla ve bu kapsamda yaratacağı firma markalarıyla küresel rekabet ortamında yerini alabilir. Marka değeri, gelecek değeridir. Bu nedenle, sosyal sorumluluk projeleri açısından öncü bir kurum olan Ege- Koop tarafından 'Marka Kent' konusunda yapılacak çalışmalara da destek oluruz. Kentimizi daha iyi yerlere taşıyabilmek amacıyla yürütülen her türlü çalışmada bilgi ve projelerimizi paylaşmaya açığız' diye konuştu.

'Her sorumluluğu üstlenebiliriz'
İTB'nin, Türkiye'nin kurulmuş ilk borsası olduğunu hatırlatan Işınsu Kestelli kurum olarak hem binasıyla hem de üstlendiği görevle İzmir'in simgesi haline geldiklerini işaret etti. Kestelli, 'İzmir için olanaklarımız doğrultusunda elimizden gelen her türlü işbirliğine hazırız. 'Marka Kent İzmir' projesi, bireysel bir çalışma ile yapılamaz. Bu gibi sosyal sorumluluk projeleri ancak sivil toplum kuruluşlarının örgütlü dayanışması ile gerçekleşebilir. Hatta bu konuda çalışma yapacak komisyona, yönetim kurulu üyelerimizden birini görevlendirmeye ve her türlü sorumluluğu almaya hazırız' dedi.
YeniAsır


Geri Dön