06 / 05 / 2024

Ege-Koop'un 550 bin TL'lik villalarına talep yağıyor!

Ege-Koop'un 550 bin TL'lik villalarına talep yağıyor!

İzmirde 8 farklı projede 26 bin adet konut inşa eden 200 kooperatifin çatı örgütü olan Ege-Koopun başlattığı 2 villa projesine hem İstanbullu iş adamlarından hem de yurtdışından talep yağıyor... Projelerin yarıdan fazlası satıldı...



İzmir Urlada 550 bin liralık lüks bahçeli villalara İstanbuldan bile talep var...

Birliğin  İzmir  Urlada planladığı 4 Mevsim Konakları projesinde 500 m2 arsa üzerinde bahçeli 226 m2lik bir villa 550 bin lira, 1.000 m2 arsada 380 m2lik bir tripleks villa ise 720 bin liradan satılıyor. Şehir merkezinde benzer villaların yüzde 30 daha pahalı olduğunu söyleyen Ege-Koop Başkanı Aslan, Projelerin yarıdan fazlası satıldı. İstanbullu emekliler de iş adamları da İzmirde yaz-kış oturacakları evlere ilgi gösteriyor dedi.

İzmirde 1984 yılından bu yana planlı gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla şehrin dışındaki alanlarda projeler geliştiren ve 8 farklı projede altyapısıyla birlikte 26 bin adet konut inşa eden Egekent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliğinin (Ege-Koop) İzmirde 150 milyon TL yatırımla hayata geçirmeye hazırlandığı 2 projeye İstanbul ve yurtdışından yoğun talep geliyor. İzmir Urlada 130 dönüm üzerinde deniz manzaralı 136 adet konağın yer alacağı 4 Mevsim Konaklarının 3 ay önce satışına başlayan birlik, projenin yüzde 65inin satışını tamamladı. Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, İstanbul ve Ankaradan talepler var. Projeyi internetten görerek daire satın almak için Almanyadan ve Fransadan gelen müşteriler de oldu açıklamasını yaptı.

Emekliler de ilgileniyor

Çam ve zeytin ormanı içinde, Urla Körfezi, Yassıcaada, İncirliada ve Akçadanın görülebildiği bir yerleşim alanında yer alan konakların İzmir merkezdeki lüks villalara göre yüzde 30 daha uygun fiyatla satılmasının gelen talepte etkili olduğunu belirten Aslan, İzmir merkeze 30 km uzaklıkta, çevreyolunda 25 dakika mesafede yer alan projede 500 metrekare arsa üzerinde 226 metrekarelik villalar ve 1000 metrekare arsa üzerinde 380 metrekarelik dubleks ve tripleks villalar yer alıyor. Arsada villa dışında kalan kısım villaya ayrılan bahçe alanından oluşuyor. Fiyatlar ise 550 bin lira ile 720 bin lira arasında değişiyor diye konuştu.

Ege Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan 395 konutluk 25. Yıl Konutları projesiyle İstanbullu emeklilerin de ilgilendiğini belirten Aslan, şöyle devam etti: İzmire 10 dakika uzaklıktaki Bayraklı ilçesinde 30 bin m2 lik arazide projelendirdiğimiz 25. Yıl Konutları, 2+1, 3+1, 4+1, 2+1 dubleks ve 3+1 çatı dublekslerinden oluşacak. Projeye 100 metre mesafede havuz, kayak pisti, gölet, yürüyüş parkurları, restoran ve piknik alanlarının projelendirildiği Altınpark Tesisleri var. 125 m2, 150 m2 ve 280 metrekare dubleks dairelerin satışının sürdüğü projede fiyatlar da sırasıyla 150 bin, 180 bin ve 210 bin lira arasında yer alıyor.

Fransız balkonları, kış bahçeleri var, enerjİsİnİ güneş ve rüzgardan alacak

Fransız balkonları, kış bahçeleri, şömineli salonları, spor odaları ve saunası, özel sosyal aktivite merkezleri bulunan 4 Mevsim Konaklarında Zeytin, Çamlı ve Yağmur olarak adlandırılan 3 tipte konak yer alıyor. Yüzme havuzları, sosyal aktivite alanları, spor alanları, merkezi güneş enerji sistemi, rüzgar enerjisinin de kullanılacağı projede güvenlik kameralarla sağlanacak.

Egenin ilk evlilik AVMsini bu ay hizmete açtı

Ege Koop, İzmirde gelinlikten mobilyaya, beyaz eşyadan nikâh şekerine, ayakkabıdan balayı tatili seçeneklerinin sunulacağı acentelere kadar Adan Zye birçok iş kolunu bir arada, alternatifleriyle görme imkanının verileceği Ege Dünya Evi projesini 5 Martta hizmete açtı. 600-650 milyon dolar civarında iş hacmine sahip gelinlik sektörünün lokomotif görevini göreceği bu projeyle Ege-Koop AVM, Türkiyenin ihracat noktası olmayı planlıyor. Resmi verilere göre Türkiyede gelinlik üretiminin yüzde 75i İzmirde yapılıyor. Şu an sadece İzmirin ihracatı 30 milyon doları buluyor. Bu rakamlar sadece gelinlik satışlarını kapsıyor. 62 mağazalı merkeze günlük 3 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

Türkiyenin ilk toplu çelik villa projesini kurdu

26 yılda İzmirde gerçekleştirdiği yatırımların toplamı 1 milyar 320 milyon doları bulan Ege-Koopun Güzelbahçede yaptırdığı 9 şiddetindeki depreme dayanıklı çelik evler projesi, Türkiyenin ilk toplu konut çelik villa projesi olarak belirtilirken, birliğin Menemen Seyrekte inşa ettiği 1000 bahçeli konuttan oluşan Villakent de Türkiyenin en büyük kent projelerinden biri olarak gösteriliyor. Öz kaynaklarından kooperatif ortaklarına kredi kullandıran Türkiyenin ilk kooperatifler birliği olan Ege-Koopun Başkanı Hüseyin Aslan; Aydın, Uşak, Muğla ve Denizli bölgelerinde yeni kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacaklarını kaydetti.

Nihal Yuvacan / VATAN


Geri Dön