29 / 04 / 2024

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu kuruldu!

Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu kuruldu!

Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret şehirlerinden İzmir'in Aliağa ilçesi, müstakil bir meslek yüksekokuluna kavuştu. Ege Üniversitesi Senatosu'nun kararı ve rektörlüğün başvurusu üzerine YÖK, Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuna onay verdi...




Nüfusu 80 bini geçen, Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret şehirlerinden İzmir'in Aliağa ilçesi, müstakil bir meslek yüksekokuluna kavuştu. Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu'nun kararı ve rektörlüğün başvurusu üzerine YÖK, Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuna onay verdi. Aliağa’da halen EÜ Bergama Meslek Yüksekokulu’na bağlı yedi bölümdeki eğitimler, Ekim 2014’ten itibaren Aliağa Meslek Yüksekokulu adı altında verilmeye başlanacak.


Aliağa Belediyesi tarafından otogar olarak yapılan bina, protokolle üniversiteye verilerek yerleşkeye dönüştürüldü. 2007-2008 öğretim yılında EÜ Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi'nde eğitim başladı. Halen Kimya, Makine ve Elektrik branşlarının örgün ve 2. öğretim olarak altı bölümüyle Metalurji örgün eğitimi veriliyor. Meslek yüksekokulunun, Aliağa’nın bir sanayi şehri olması sebebiyle yakın gelecekte “Aliağa Teknik Bilimler Yüksekokulu'na dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor.


Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, yaptığı açıklamada YÖK’ün aldığı kararı uzun zamandır beklediklerini belirterek, “Aliağamız çok hızlı büyüyen, çok önemli bir sanayi ve ticaret kenti. Burada sanayiye nitelikli eleman yetiştirecek yüksekokula, hattâ fakülteye ihtiyaç vardı. Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kurulması, Aliağa’da sanayi sektörlerinin ihtiyaç duyacağı, üniversite sanayi işbirliğinde teknik eleman yetiştirilmesi için önemli bir adımdır. Bu adımla üniversite sanayi işbirliği de gelişecektir.” dedi.


 

Bugün


Geri Dön