17 / 05 / 2024

Egekent-1 Metro ile Katip Çelebi Üniversitesi arasına ring sefer geliyor!

Egekent-1 Metro ile Katip Çelebi Üniversitesi arasına ring sefer geliyor!

Çiğli'deki yerleşkeden kent içine ulaşımda büyük sıkıntı çeken öğrencilerin feryadına uzun süre kulak tıkayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Yeni Asır'ın ısrarlı yayınlarından sonra önlem almaya karar verdi.




İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerinin ulaşım sorunu çözülüyor. 5. yıla giren İKÇÜ'de 5 bine yaklaşık öğrenci sayısına rağmen, Çiğli'deki yerleşkeden kent içine ulaşımda büyük sıkıntı çeken öğrencilerin feryadına uzun süre kulak tıkayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Yeni Asır'ın ısrarlı yayınlarından sonra önlem almaya karar verdi. İKÇÜ'nün internet sitesinden yayımlanan müjdeli haber, öğrenciler arasındna sevinçle karşılandı.


Sitede yayınlandı

Yaz günlerinde sıcaktan, kış günlerinde yağmur ve soğuktan sığınacak yeterli durak bile bulamadıklarını, yarım saatte gelen bir otobüsün yetersiz olduğunu anlatan öğrencilerin, İKÇÜ Yerleşkesi önünde 14 Kasım'da gösterdikleri tepkileri, Yeni Asır'da geniş yer bulmuştu. Son olarak 28 Kasım'daki eylemde, ESHOT'un sefer sayısı ve alternatif ulaşımın artırılmasını isteyen öğrenciler, umutsuzca dağılmıştı. 

Öğrencileri mutlu edecek haber dün sabah İKÇÜ'nün resmi internet sitesinden duyuruldu. Duyuruda şu ifadeler yer aldı: "Değerli akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz... İKÇÜ'nün ulaşım sorunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda çözüme kavuşturulmuş olup, çok yakında Egekent-1 Metro ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi arasında belediye otobüsleri ring seferleri başlayacaktır. Üniversitemiz tüm öğrenci, akademik ve idari personeline önemle duyurulur."



"Gerçek çözüm sağlandı" 

Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık, Spor, Kültür Daire Başkanı Güney Aktaş, geçen hafta içinde ESHOT Ulaşım Daire Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Ateş ile yaptıkları görüşmelerde Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) karar çıktığını söyledi. Aktaş şunları kaydetti: "Yıllardır çektiğimiz ulaşım sorunu nihayet çözülüyor. Bize net olarak çözüm içeren güzergah bildirildi. Ege Kent-1 durağının arkasındaki otobüslerin besleme ünitesi var. Oradan her 3-5 dakikada bir her semte kalkan otobüslerle, metrodan gelecek yolcuları gideceği yere taşıyor. Bu taşıyacakları güzergahlardan biri de üniversitemiz olacak. Otobüs sayısının artması da bekleniyor. Bu artış, özellikle öğrencilerin yoğun olduğu saatlerde olacak. Bizim için gerçek çözüm buydu. Bu talebimizin yerine getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz."


"Sesimizi Yeni Asır duyurdu" 

İKÇÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Sümeyye Zehir, sorunun Yeni Asır'da gündeme gelmesiyle çözüme kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Zehir şöyle konuştu: "Yeni Asır'a öğrenci arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. Yeni Asır bizim sesimizi duyurmasaydı biz bu kış günlerinde yine üşüyerek, yağmurda ıslanarak okula gelip gitmek zorunda kalacaktık. Yeter ki, sorun çözülsün. Bugüne kadar çektiklerimizi unuturuz. Bize destek veren, sesimizi duyuranlara teşekkür ederiz. Heyecanla seferlerin başlamasını bekliyoruz."



Yeni Asır


Geri Dön