07 / 07 / 2024

Egekent 1 Metro ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ring sefer

Egekent 1 Metro ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ring sefer

Çiğli'deki yerleşkeden kent içine ulaşımda büyük sıkıntı çeken öğrencilerin feryadına uzun süre kulak tıkayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Yeni Asır'ın ısrarlı yayınlarından sonra önlem almaya karar verdi.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattında 1 senede 5 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattını 1 senede 5 milyon 200 bin yolcunun kullandığını açıkladı.

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

Sancaktepe metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı!

Sancaktepe metro inşaatında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte, 1 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi de yaralandı.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı açıldı!

12 istasyonun yer aldığı M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında bulunan Bahariye ve Masko istasyonları hizmete açıldı.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı bugün açılıyor!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında yer alan Bahariye ve Masko istasyonları M9 Bahariye-Olimpiyat işletmesi olarak hizmete açılıyor.

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Özak GYO Hayat Tepe ile Metro Market 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Bayrampaşa İlçesi Hayat Tepe'de yer alan 7 konut, 1 dükkân ve Metro Gross Market binasından oluşan 9 bağımsız bölüme ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Avrasya GYO'nun METRO sermayesindeki payları yüzde 1,83 oldu! 

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,13-2,14 TL fiyat aralığından 3 milyon 500 bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 1,83 oldu.

Avrasya GYO'nun METRO sermayesindeki payları yüzde 0 oldu!     

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,99-2,00 TL fiyat aralığından 7 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 0 oldu.

Avrasya GYO'nun METRO'nun sermayesindeki payları yüzde 0 sınırına ulaştı!  

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,34-1,35-TL fiyat aralığından 4 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 0 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun METRO'nun sermayesindeki payları yüzde 1,33 sınırına ulaştı!  

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,34 TL fiyatından 2 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 1,33 sınırına ulaştı.

Gebze-Darıca Metro Hattı'nda son durum ne?

Her gün iş için Kocaeli ile İstanbul arasında seyahat eden 1,3 milyon kişiyi trafik stresinden kurtaracak olan Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatı hızla ilerliyor...

Egekent 1 Metro ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ring sefer Haberi

Egekent 1 Metro ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ring sefer


İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerinin ulaşım sorunu çözülüyor. 5. yıla giren İKÇÜ'de 5 bine yaklaşık öğrenci sayısına rağmen, Çiğli'deki yerleşkeden kent içine ulaşımda büyük sıkıntı çeken öğrencilerin feryadına uzun süre kulak tıkayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Yeni Asır'ın ısrarlı yayınlarından sonra önlem almaya karar verdi. İKÇÜ'nün internet sitesinden yayımlanan müjdeli haber, öğrenciler arasındna sevinçle karşılandı.


Sitede yayınlandı

Yaz günlerinde sıcaktan, kış günlerinde yağmur ve soğuktan sığınacak yeterli durak bile bulamadıklarını, yarım saatte gelen bir otobüsün yetersiz olduğunu anlatan öğrencilerin, İKÇÜ Yerleşkesi önünde 14 Kasım'da gösterdikleri tepkileri, Yeni Asır'da geniş yer bulmuştu. Son olarak 28 Kasım'daki eylemde, ESHOT'un sefer sayısı ve alternatif ulaşımın artırılmasını isteyen öğrenciler, umutsuzca dağılmıştı. 

Öğrencileri mutlu edecek haber dün sabah İKÇÜ'nün resmi internet sitesinden duyuruldu. Duyuruda...