28 / 04 / 2024

Egeşehir Toplu Konut Projesi'yle İzmir'e 546 yeni konut geliyor! 650 bin TL'ye 3+1 konut fırsatı!

Egeşehir Toplu Konut Projesi'yle İzmir'e 546 yeni konut geliyor! 650 bin TL'ye 3+1 konut fırsatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için Çiğli’de inşa edeceği 546 dairelik toplu konut projesi 2025 yılında tamamlanacak.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli’de belediye personeli ve dar gelirli aileler için inşa edilen 546 konutluk “Egeşehir Toplu Konut Projesi”ni inceledi. Başkan Tunç Soyer’e  İzmir  Emekçileri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sultan Tazegül, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, EGEŞEHİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Odaman, EGEŞEHİR A.Ş Genel Müdürü Ekrem Tükenmez,  belediye bürokratları ve hak sahipleri de eşlik etti. 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tıkır tıkır yürüyen bir iş “Egeşehir Toplu Konut Projesi”ni bir hayalken gerçeğe dönüştürdüklerini dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Çok şahane bir vadiye konumlandırılmış yapıların güvenliği konusunda içimiz rahat çünkü kendimiz yapıyoruz. Malzemeleri konusunda içimiz rahat, kendimiz alıyoruz. Kısacası bu işi tıkır tıkır yürüyen bir iş. Bu işin bizim açımızdan başlangıç noktasında bir önemi vardı. İzmir yaptıklarıyla ülkemize örnek olacak ve bakışını değiştirebilecek bir şehir. Türkiye’nin lokomotifi olan bir şehir olduğunu düşünüyoruz. Bunun öncüsü de İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Belediyenin emekçisine, emekçisinin de belediyesine sahip çıkması gerekir. Göreve geldiğim ilk günden beri en çok önemsediğim konu bu oldu. Sizlere ve emeklerinize çok saygı duyuyorum. Hep beraber İzmirlinin yüzünü güldüreceğimiz işler yapalım” dedi.

Egeşehir Toplu Konut Projesi yle İzmir e 546 yeni konut geliyor! 650 bin TL ye 3+1 konut fırsatı!

Biz yaptığımız işin öneminin de farkındayız 14 blokta toplamda 546 daireli bir yapı inşa ettiklerini dile getiren EGEŞEHİR A.Ş Genel Müdürü Ekrem Tükenmez, “450 konutunu İzmir Emekçileri Konut Yapı Kooperatifi üyelerine kalan konutları da İzmir’de yaşayan dar gelirli aileler için inşa ediyoruz. Biz burada bir bina yapmıyoruz aslında. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalarının gereğini yapıyoruz. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi ve güvenli konutlarda oturma ciddi bir problem. Yaptığımız işin öneminin de farkındayız” dedi.

Açıklamasında temeli atılan binaların yükseldiğini hep beraber gördüklerini kaydeden İzmir Emekçileri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sultan Tazegül, “Asla bizi yarı yolda bırakmayan Tunç Başkanıma destekleri için çok teşekkür ediyorum. Günümüzde ekonomik şartlar nedeniyle ne kadar zorlandığımızı biliyoruz. Ve ülkemizde  bir ilki gerçekleştiriyoruz. Araştıralım bakalım 3 oda 1 salon sıfır konuta hiçbir yerde 650 bin TL vererek sahip olamazsınız. Bizler bu ayrıcalığa Tunç Başkan sayesinde ulaşıyoruz. Bu işi Tunç Başkan’dan başka kimse yapamazdı. 

650 bin TL'ye bu dönemde 3 oda 1 salon ev sahibi olmanın hayal olduğunu kaydeden İsmail Güleç ise, “Başkanımız Tunç Soyer’e gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bu şartlarda bırakın 650 bin TL'ye 5 milyona ev sahibi olamıyorsunuz. İhtiyacı olan çalışanlara bu şartları İzmir Büyükşehir Belediyesi sağladı." dedi.

Çiğli'deki 36 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan proje 2025 yılı içerisinde tamamlanacak. 10 katlı 14 bloktan meydana gelen projede 546 konut yer alıyor. Blokların 7’si 3+1, 7’si 2+1 daire olacak. 

 

İstanbul ve Antalya'da 8 arsa satılacak! 

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Konut kredilerine talep düşüyor! 2024'te kredilere talep artar mı?


Geri Dön