30 / 04 / 2024

EGİAD İzmir Kültürpark'ın dünya standartlarında bir şehir parkı olması rapor hazırladı!

EGİAD İzmir Kültürpark'ın dünya standartlarında bir şehir parkı olması rapor hazırladı!

Ege Genç İşadamları Derneği, Kültürpark 'ın dünya standartlarında bir parka dönüşmesi için Avrupa'nın en büyük gül bahçesi projesine de yer verdikleri birçok öneriyi raporda topladı




Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD),  İzmir  Kültürpark'ın dünya standartlarında bir şehir parkı olması için rapor hazırladı. 'EGİAD Kültürpark Geliştirme Çalışması Raporu'nda Kültürpark'a İzmir'i çağrıştıracak yeni bir isim bulunmasından Avrupa'nın en büyük gül bahçesinin yapılmasına kadar çok sayıda öneri yer aldı.


Halkla birlikte yönetim

Raporu Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber açıklayan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, görüş ve önerilerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına sunacaklarını söyledi. Raporu hazırlarken New York'taki Central Park'tan Londra'daki Hyde Park'a kadar 13 parkı incelediklerini belirten Kaya, "Hedefimiz Kültürpark'ı bu parkların seviyesine çıkarmak. Belediyenin önderliğinde ama halkın da yönetime katılacağı bir model öneriyoruz. Gerekirse Kültürpark'ın ismini bile değiştirip turistler için İzmir'i çağrıştıracak yeni bir isim bulunmalı" dedi. 


Duvarın yıkılması uygunsuz

Önerdikleri projeler ile Kültürpark'ın İzmirliler ve turistler için çekim merkezi olmasını arzu ettiklerini belirten Kaya, "Bize düşecek görev olursa, elimizden geleni yaparız. Ama bu organizasyon devlet ve belediye bütçesi ile yapılabilir" diye konuştu. 

Kültürpark'ın duvarlarının yıkılması önerilerini güvenlik açısından uygun bulmadıklarını belirten Kaya, "Elbette yüksek duvarlar olmak zorunda değil. Ama parkın şehir ile bağlantıları güçlendirilebilir. Yüksek duvar yerine parmaklıklar, yeni giriş kapıları eklenebilir. Ama motorlu araç girmemeli" dedi. Yerel seçimlerin İzmir için yenilenme fırsatı olduğuna dikkat çeken Kaya, her sivil toplum kuruluşu ve bireyin kentle ilgili önerisini dile getirmesini istedi. Kaya, genel seçim havasında geçse de seçimlerin yerel yönetimler için yapıldığını vurguladı. 


Buz pisti, gül bahçesi

Kaya, önerilerini şöyle sıraladı: "İspanya'daki gibi açık hava marketleri kurulmalı. Çocuk oyun parkı ve lunapark geliştirilip, temalı park oluşturulmalı. Göl restoranı ve sandal turları düzenlenmeli. Tenis kortu sayısı artırılıp, basket sahaları genişletilmeli. Mevsimsel buz pateni pisti kurulabilir. Köpek parkı ve taypark yer almalı. Kültürpark ünlü müze ve sergilere ev sahipliği yapmalı. Kültür alanları profesyonel şirketlerce işletilmeli. Avrupa'nın en büyük gül bahçesi kurulmalı. Fayton turları düzenlenmeli. Nostaljik tren turları olmalı. Yaşlılar için akülü arabalar gerekiyor. Kültürpark'a yeni bir logo bulunmalı. Şelale ve fıskiye modernleştirilip müzik ve su gösterileri düzenlenmeli. Açık hava konserleri yapılmalı."


EGİAD'ın projesinde neler var?

- Şık bir göl restoranı

- Avrupa'nın en büyük gül bahçesi

- Mahalle formatında özel yemek alanları

- Çocuk park

- İzmir'in simgesi olacak dev bir dönme dolap

- Modern lunapark

- Yeni tenis ve basketbol tesisleri

- Taypark ve köpek parkı

- Buz pateni pisti

- Fayton turları

- Yaşlılar için elektrikli araçlar



Yeni Asır




Geri Dön