29 / 04 / 2024

Eğirdir Belediye Meclisi'nin Eylül gündeminde imar var!

Eğirdir Belediye Meclisi'nin Eylül gündeminde imar var!

Eğirdir Belediye Meclisi’nin Eylül ayına ait Meclis toplantısı 06 Eylül 2016 Salı günü saat 21.00'de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.



Eğirdir Belediye Meclisi’nin Eylül ayına ait Meclis toplantısı 06 Eylül 2016 Salı günü saat 21.00'de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.


Hemşehrilerimizin de katılımı ile gerçekleşen Meclis Toplantısı’na, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç;  Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, M.Erhan Savran, Muslahattin Yaman, Ahmet Bulucu;  MHP Belediye Meclisi Üyeleri, Şükrü Savaş, Mustafa Günay yanı sıra Mali Hizmetler Müdürü Hidayet Kaytanloğlu, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin katıldı. MHP Meclis üyesi Ramazan Kurt özel izinli olarak meclise katılmadı.


Yoklama ve saygı duruşundan sonra gündemin ikinci maddesi olan Mülkiyeti Belediyemize ait ilçemiz Yeni Mahalle Konya Şosesi Mevkiinde bulunan 17 ada 66 parselde kayıtlı 15.065,33 m_ arsa içerisinde yer alan Kervansaray Düğün Salonu’nun 10 yıllığına kiraya verilebilmesi için 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun ilgili hükmü gereğince Encümene yetki verilmesi için yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL, Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL ve Şükrü SAVAŞ’ın KABUL,  Ahmet BULUCU, Müslahattin YAMAN, Ahmet Hamdi TAKIR, Mehmet Eray USLU, Mustafa Erhan SAVRAN ve Mustafa GÜNAY’ın RED oylarıyla oyçokluğu ile RED edilmiştir. 


Eğirdir Belediye Meclisi’nin 2016 yılı Eylül ayı Meclis Toplantısı için hazırlanan gündemin 3. maddesi gereğince; Meclise havale edilen evrakların görüşülmesine geçildi.


İlçemiz Menderes Mahallesinde bulunan Eski Hizar olarak kullanılan yerin ekli krokide belirtilen şekliyle 10 yıl süre ile kiraya verilmesi hususunda Encümene yetki verilmesi için yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL,  Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL, Ahmet BULUCU, Ahmet Hamdi TAKIR, Müslahattin YAMAN, Mehmet Eray USLU, Mustafa Erhan SAVRAN, Şükrü ŞAVAŞ ve Mustafa GÜNAY’ın KABUL oylarıyla oybirliği ile KABUL edildi.   


 Bağlar Mahallesi, Uygulama İmar Planının 20 N I numaralı paftasına tekabül eden 14300-14700 dikey ve 7000 - 7300 yatay koordinatları arasında kalan alan üzerinde imar planı değişikliği talep edilmiştir.


1/5000 ölçekli Nazım Plan kararlarını etkileyecek bir değişiklik olmadığı için Nazım Planda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Söz konusu imar planı değişikliğinin yapılması 3194  sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmelikleri, şehircilik ilkeleri ve planlama esasları açısından uygun olup konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesi ve 2. oturumda görüşülmesi için yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL,  Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL, Ahmet BULUCU, Ahmet Hamdi TAKIR, Müslahattin YAMAN, Mehmet Eray USLU, Mustafa Erhan SAVRAN, Şükrü ŞAVAŞ ve Mustafa GÜNAY’ın KABUL oylarıyla oybirliği ile kabul edildi.   


 06/06/2006 tarih 2006/29 numaralı Meclis Kararı ile İller Bankası'na verilen İmar planı yetkisinin geri alınması ve söz konusu iş için yapılan ihalenin iptal edilmesi hususu yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL,  Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL, Ahmet BULUCU, Ahmet Hamdi TAKIR, Müslahattin YAMAN, Mehmet Eray USLU, Mustafa Erhan SAVRAN, Şükrü ŞAVAŞ ve Mustafa GÜNAY’ın KABUL oylarıyla oybirliği ile KABUL edildi.   


İlçemiz Cami Mahallesi, 1 pafta 5 ada, 1-2-3-4-5-6-7-10-11 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde yapılacak olan çarşı binasının mimari proje üzerinden Z1, Z2, Z3, Z4, Z5, Z6, Z7, Z8, Z9, Z10, Z11, Z12, Z13, Z14, Z15, Z16, Z17, Z18, Z19, Z20, Z21, Z22, Z23, Z24, Z25, Z26, Z27, Z28, Z29, Z30, Z31, Z32 numaralı bağımsız bölümler gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin (e) bendi gereğince satışının yapılabilmesi için Encümene yetki verilmesi yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL,  Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL, Ahmet Hamdi TAKIR, Şükrü SAVAŞ, Mustafa GÜNAY ve Mehmet Eray USLU KABUL, Müslahattin YAMAN, Mustafa Erhan SAVRAN RED, Ahmet BULUCU ÇEKİMSER oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.   


İlçemiz Cami Mahallesinde yapılacak olan çarşı ve otopark binası projesinde yapım işi için 5.000.000,00 TL tutarında krediye ihtiyaç duyulmuştur. Belediye imkânlarının yetersizliği sebebiyle İller Bankası’ndan kredi kullanılması düşünülmektedir.


İller Bankası’ndan kredi kullanılması hususunda Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL’e tam yetki verilmesi için yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL,  Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL, Ahmet Hamdi TAKIR, Şükrü SAVAŞ, Mustafa GÜNAY, Müslahattin YAMAN, Ahmet BULUCU ve Mehmet Eray USLU KABUL, Mustafa Erhan SAVRAN RED oylarıyla oyçokluğu ile KABUL edildi.   


İlçemiz Cami Mahallesinde yapılacak olan çarşı ve otopark binası projesinde yapım işi için 5.000.000,00 TL tutarında krediye ihtiyaç duyulmuştur. Belediye imkânlarının yetersizliği sebebiyle Özel Bankalardan kredi kullanılması düşünülmektedir.


Özel Bankalardan kredi kullanılması hususunda Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL’e tam yetki verilmesi için yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL,  Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL, Ahmet Hamdi TAKIR, Ahmet BULUCU Şükrü SAVAŞ, Mustafa GÜNAY KABUL Müslahattin YAMAN, Mehmet Eray USLU ve Mustafa Erhan SAVRAN RED oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.   


16.08.2016 tarih ve 1276 sayılı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yazısına istinaden Belediyemiz su depolarındaki eksikliklerin acilen tamamlatılması gerekmektedir. Eksikliklerin giderilebilmesi için 500.000,00 TL tutarında malzeme alımına ihtiyaç duyulmuştur. Belediye imkânlarının yetersizliği sebebiyle gerekli malzeme alımı için İller Bankası’ndan kredi kullanılması düşünülmektedir.


İller Bankası’ndan kredi kullanılması hususunda Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL’e tam yetki verilmesi konusunda yapılan oylama neticesinde Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL,  Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL, Ahmet BULUCU, Ahmet Hamdi TAKIR, Müslahattin YAMAN, Mehmet Eray USLU, Mustafa Erhan SAVRAN, Şükrü ŞAVAŞ ve Mustafa GÜNAY’ın KABUL oylarıyla oybirliği ile kabul edildi.   


Eğirdir Belediye Meclisi’nin 2016 yılı Eylül ayı Meclis Toplantısı için hazırlanan gündemin 3. maddesi gereğince; 06.09.2016 tarih 2016/88 sayılı Meclis kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen konunun görüşülmesine geçildi. 06.09.2016 tarihli Komisyon raporu Meclis huzurunda okundu.


Raporda; “Yapılan imar planı tadilatı şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve ekleri mevzuat açısından uygundur.” denilmiştir.


Yapılan oylama neticesinde imar planı tadilatı ve komisyon raporu Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL,  Üyelerden Hasan Bilâl TARAN, Mehmet Cengiz KILINÇ, Selahattin TAMGÜL, Ahmet BULUCU, Ahmet Hamdi TAKIR, Müslahattin YAMAN, Mehmet Eray USLU, Mustafa Erhan SAVRAN, Şükrü ŞAVAŞ ve Mustafa GÜNAY’ın KABUL oylarıyla oybirliği ile KABUL edilmiş olup, Plan değişikliği 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesine göre onanmasına karar verildi.  


 Belediye meclis toplantısı gündemde yer alan dilek ve temenniler bölümünün ardından 04 Ekim 2016 Salı günü toplanılmak üzere sona erdi.


Gülkent Gazetesi


Geri Dön