29 / 04 / 2024

Eğirdir Gölü turizm merkezi haline getirilecek!

Eğirdir Gölü turizm merkezi haline getirilecek!

Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü'nün turizm merkezi haline getirilmesi için çalışma yapılacak



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü'nün turizm açısından çok önemli bir merkez haline gelmesini sağlayacak düzenlemeler yapılacağını bildirdi.

Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanlığının çalışmalarını incelemek amacıyla geldiği Isparta'da Vali Ali Haydar Öner'i ziyaret etti.

Bakan Eroğlu ziyarette yaptığı konuşmada, "Bakan olarak değil, nefer olarak bu projede bizzat çalışacağız" diyerek, Eğirdir Gölü'nü koruma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bilimsel bir çalışma olması için TÜBİTAK ile
bir protokol imzalandığını kaydeden Bakan Eroğlu, uzmanlar aracılığıyla bu işin yapılmasını istediklerini belirtti. Onların önce bir ön rapor sunduklarını ve esas çalışmanın şimdi başladığını dile getiren Bakan Eroğlu, "Ben de bizzat bu projeyle özel hüküm belirleme çalışmaları için ilgileniyorum. Benim orijinal bir düşüncem var. Bu civarda oradaki yerleşim alanlarını bir ekolojik köy haline getireceğiz. Muhteşem bir dönüşüm olacak. Ve burası turizm açısından çok önemli bir merkez haline gelecek" dedi.

Bakan Eroğlu, projenin bu yıl içerisinde bitirileceğini. çalışmalardan hem çevrenin hem halkın hem de Eğirdir Gölü'nün kazançlı çıkacağını bildirdi.

Eğirdir'deki kaçak yapılarla ilgili konunun ise özel hüküm belirlemesinden sonra netlik kazanacağını dile getiren Eroğlu, "Kaçak yapı yapılması zaten yasak. Ama vatandaşlar geçmişte yapmışlar. Onlar özel hüküm belirleme çalışması kapsamında değerlendirilecek" dedi.

-ISPARTA'YA YAPILAN HİZMETLER-
2010 yılını Isparta için yatırım hamlesi yılı ilan eden Bakan Eroğlu, Isparta'yı 2023 yılına nasıl taşıyacaklarını değerlendirmek için burada olduklarını bildirdi. "Yedi genel müdürümüzle Isparta'ya çıkartma yaptık" diyen Bakan Eroğlu, Isparta'da 2009 yılında önemli hizmetlere imza attıklarını bildirdi.

Isparta'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Eroğlu, coğrafya itibarıyla taşkına maruz bölge olan Isparta'da merkez derelerini ıslah ettiklerini belirtti. 15 taşkın koruma tesisini tamamladıklarını söyleyen Eroğlu, ağaçlandırma ve orman köylerine verilen destekleri anlattı.

-YEDİ GENEL MÜDÜRDEN TEK TEK RAPOR ALDI-

DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça, Ağaçlandırma Genel Müdürü Hanifi Avcı, Çevresel Etki Değerlendirme ve Planlama Genel Müdürü Fevzi İşbilir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç ile Isparta'ya gelen Bakan Eroğlu, Isparta'ya yapılan hizmetleri anlatırken genel müdürlerinden de tek tek rapor aldı. Bakan Eroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamak istemediğini belirtti. Hükümetin bu konuda bir sözcüsü olduğunu ve gereken cevabı bu sözcünün verdiğini belirten Eroğlu, "Gündemimiz bugün Isparta. Isparta'ya ne yapabiliriz onu düşünelim. Isparta ile ilgisi olmadığı için bu konulara girmeyeceğim. Bugün konumuz Isparta başka bir şey değil. Ankara'da değiliz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Vali Öner'i ziyaretinin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne geçerek Çevre Koordinasyon toplantısına katıldı.

Toplantı basına kapalı sürüyor.
AA


Geri Dön