29 / 04 / 2024

Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyasıyla 2 bin 304 derslik yapıldı!

Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyasıyla 2 bin 304 derslik yapıldı!

İzmir' de " Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası " kapsamında yapılan bağışların değeri 300 milyon lirayı aştı. Kampanya kapsamında İzmir' de hayırseverlerle 194 protokol yapıldı...



İzmir'de "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" kapsamında yapılan bağışların değeri 300 milyon lirayı aştı. Hayırseverler arasında, maddi sıkıntılar nedeniyle okula gidememenin üzüntüsünü yaşayan ve başka çocukların aynı kaderi paylaşmasını istemeyenler de var.


Türkiye'nin eğitimde niceliksel sorunlarının çözümünün sağlanması amacıyla 2003 yılında başlatılan kampanyanın başarıyla sürdürüldüğü ifade edildi.


Kampanya kapsamında İzmir'de hayırseverlerle 194 protokol yapıldı. Protokollerden 140'ıyla 2 bin 304 derslik yapıldı, arsa bağışıyla ilgili 18 protokolle ise yaklaşık 33 milyon değerinde arsa bağışı sağlandı. Eğitime nakit para desteği vermek isteyen 5 hayırsever ise 2 milyon 720 bin bağışladı. Ayrıca 31 protokolle de kültür merkezleri, spor salonları yapıldı. Bağışların toplam değeri 308 milyon 460'a ulaştı.


- "Öğrenciler çocukları gibi oluyor"


İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, hayırseverleri yanlarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, onlardan güç aldıklarını söyledi. Kampanyaya gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu aktaran Bardakcı, zaman zaman hayırseverlerin okul yaptırması için arsa üretmekte zorlandıklarını ifade etti.


Hayırseverler arasında maddi olarak zor bir çocukluk geçirmiş kişilerin olduğunu kaydeden Bardakcı, "Bazı hayırseverlerimiz çocukluğunda maddi sıkıntılar nedeniyle eğitim alamamış. Yıllar sonra varlıklı hale geldiğinde, okuyamamanın üzüntüsüyle eğitime destek vermek istiyorlar. 'Ben okuyamadım, diğer çocuklar aynı kaderi paylaşmasın, burs isterse burs, okul isterse okul' diyerek bağışta bulunuyorlar" diye konuştu.


Bardakcı, hayırseverlerin yaptırdıkları okuluda eğitim alan öğrencilerle duygusal bağ kurduğuna da dikkati çekerek, onları kendi çocukları gibi gördüklerini, sık sık okulu ziyarete gittiklerini anlattı.


AA 


Geri Dön