Kent Haberleri

Ehliyet alacaklar aman dikkat! Yaş sınırı değişti, artık bu yaşta olmanız gerekiyor!

Milyonlarca kişiyi kapsayan ehliyet yaş sınırı sil baştan yeniden hesaplandı. Peki, ehliyet alma yaşı düştü mü, yükseldi mi? İşte detaylar...

Ehliyet alacak vatandaşları ilgilendiren yeni yaş kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milyonlarca kişiyi kapsayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen "Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. 

Yürürlüğe giren söz konusu karar çerçevesinde ehliyet yaş sınırında değişiklik yapıldı. Bu günden sonra ehliyet almak için işte bu yaş sınırları geçerli olacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca hazırlanan ve yürürlüğe giren karar doğrultusunda ehliyet almak isteyen vatandaşların yeni yaş yönetmeliğine göre ehliyet alabileceği kaydedildi.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ YAŞ SINIRI DEĞİŞTİRİLDİ

Karar'da yer alan detaylara göre, yolcu taşımacılığı gerçekleştirecek firmalar çerçevesinde prosedürlerde değişiklik yapıldı. Yeni yönetmelik kapsamında şoför açığının kapatılması ve gençlerin istihdam sağlaması için büyük otobüs kullanacak şoförler için yeni yaş sınırı değişti. Söz konusu dönemde otobüs şoförleri için geçerli olan 26 yaş sınırı 24'e çekti.

EHLİYET YAŞ SINIRI DEĞİŞTİ Mİ?

Açıklanan yeni yönetmeliğe göre, yolcu taşımacılığında asgari kapasiteyi sağlayacak olan taşıt yaş sınırı 12'den 15'e çıkarıldı. Acenta hizmeti yürütenlerin hizmet vereceği firma sayısı ise ondan 20'ye arttırılırken uluslararası yolcu acenteliği hizmeti sağlayan yurt içi taşımacılarının da hizmet vermelerine imkan sunuluyor.

EHLİYET YAŞ SINIRI KAÇ OLDU?

Yeni düzenleme çerçevesinde sürücü belgesi almak isteyen kişilerin yaş sınırları tek tek belli oldu. Yeni yönetmelik ile belirlenen yaş şartları işte şu şekilde:

M, B1 ve A1 sınıfı ehliyet almak için minimum yaş sınırı: 16,
A2, B, BE, C1E, C1, F ve G gibi en fazla tercih edilen ehliyetler için: 18,
A sınıfı sürücü belgesi için geçerli olan yaş sınırı: 20,
C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için geçerli olan yaş şartı: 21,
D ve DE ehliyet sınıfları için ise istenen minimum yaş sınırı: 24 yaş şartı oldu.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Ticari araç alacaklara faiz şoku! 400 bin TL'lik kredinin aylık taksiti 27 bin TL'yi aşıyor!