27 / 04 / 2024

Ehliyet alacaklara kara haber! Yüzde 100 zam kapıda: 2024 yılında 20 bin liraya yükselecek! 

Ehliyet alacaklara kara haber! Yüzde 100 zam kapıda: 2024 yılında 20 bin liraya yükselecek! 

Ehliyet harçlarına 2024 yılında gelecek zamdan sonra sürücü kurslarında da zam bekleniyor. İddialara göre kurslar 2024 yılında 20 bin liraya yükselecek.



Ehliyet sahibi olmak isteyenlere kara haber geldi. 2024 yılında maaş zamlarıyla birlikte pek çok kalemde ödemeler yeniden hesaplanacak. 

Ehliyet harçlarına gelmesi beklenen zamların ardından sürücü kurslarında da zam bekleniyor. Her sene katlanarak artan ehliyet kursu ücretlerinin yeni yılda 20 bin TL'yi bulması bekleniyor. 

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, ehliyet fiyatlarında gelecek yüzde 100 zam haberlerinden sonra adaylar soluğu kurs ofislerinde aldı. 

Yüksek enflasyondan en çok etkilenen kategoriler arasında sürücü kursları ilk sıralarda yerini aldı. Yükselen enflasyonla beraber her sene güncellenen harç ödemeleri oranlarıyla birlikte, ehliyet harç ücretlerinin yanı sıra kurs ücretleri de zamdan nasibini alıyor. 

Bu kapsamda ehliyet maliyetinin son bir yıldaki artışı ise dikkat çekerken yeni yılda da yüzde yüz zam bekleniyor.

Ehliyet alacaklara kara haber! Yüzde 100 zam kapıda: 2024 yılında 20 bin liraya yükselecek! 

EHLİYET MASRAFINA YÜZDE 100 ZAM

2024 yılında yapılacak harç zamlarının konuşulduğu günlerde kurslara da zam geleceği haberleri gündeme bomba gibi düştü. 

Sürekli zamlanan ehliyet kurs ücretleri ve harç ücretleri, ehliyet alma işini zorlaştırıyor. Günümüzde kurs ücretleri 7 bin 500 lirayı bulurken, sınav ücretleri ve ehliyet harcıyla birlikte fiyatı 10 bin liraya kadar yükselebiliyor.

2024 YILINDA 20 BİN LİRAYA YÜKSELECEK

Günümüzde 10 bin liraya ehliyet alınırken, 2024 yılında beklenen dev zam oranları dikkat çekti. Önümüzdeki sene yapılacak harç zammıyla birlikte kurs ücretlerine gelecek zam da paylaşıldı. Bir kişinin ehliyeti alabilmesi için gerekli miktar günümüzde 10 bin lira olurken bulurken, 2024 itibariyle 20 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bu zam ise yüzde 100 zamma tekabül ediyor.

HARÇ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Yeni yılda ehliyet harçları zamlanacak. A sınıfı sürücü belgesi harcı 1308 TL'ye yükselecek. Bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 3 bin 945 TL olarak uygulanacak.

Beylikdüzü Lotus İstanbul'da hemen tapu fırsatı!

Bandırma Belediyesi'nden satılık arazi!

Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Işıkhan zam için Aralık ayını işaret etti!


Geri Dön