28 / 04 / 2024

Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Işıkhan zam için Aralık ayını işaret etti!

Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Işıkhan zam için Aralık ayını işaret etti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Aralık ayını işaret eden Bakan Işıkhan çalışanları enflasyona ezdirmemeyi ilke edindiklerini belirtti.



Milyonlarca maaşı etkileyecek asgari ücret zammına ilişkin açıklamalar peş peşe geliyor. Asgari ücretli çalışanların gözü Aralık ayında toplanacak komisyona çevrildi. 

Hükümetten son dakika yeni asgari ücret mesajı geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulunarak aralık ayının birinci haftasında işçi ve işveren temsilcilerini davet edeceklerini söyledi. 

Komisyon çalışmalarını bu şekilde başlatmış olacaklarına dikkati çeken Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için en temel ilke olacak” dedi. "

Ahaber'de yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı öncesi asgari ücret zammına ilişkin sorularını cevapladı..

Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının başlayacağını tarihe ilişkin sorulan soruya aralık ayının ilk haftasında işçi ve işveren temsilcilerinin davet edileceğini ve komisyon çalışmalarını bu şekilde başlatacaklarını söyledi. 

Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Işıkhan zam için Aralık ayını işaret etti!

"İŞÇİLERİN KOMİSYONDA YER ALMASININ KATKI GETİRECEĞİNE İNANIYORUM"

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçileri temsil eden Türk-İş Konfederasyonu'nun komisyonda asgari ücretle çalışan 4 işçiye de yer vereceğinin açıklanmasının üzerine Işıkhan, "Tabii ki her tarafı dinleyeceğiz. Sosyal diyalog bizim en önemli iletişim aracımız." dedi.

Sosyal diyalog mekanizmasıyla bu şekilde harekete geçeceklerini ifade eden bakan Işıkhan "Katkı getireceğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi

TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay bugün yaptığı açıklamada 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Işıkhan zam için Aralık ayını işaret etti!

ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 TL, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15.762,04 lira. Bunun 13.414,50 lira brüt asgari ücret, 2.079,25 lira sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

TÜRKÇİMENTO Anadolu buluşmaları için geri sayım başladı! Sektörün önemli isimleri tek çatı altında toplanıyor

Vien Oran'da teslimler 2025 Haziran'da! 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön