03 / 05 / 2024

Ehliyet sahipleri bu haber sizi ilgilendiriyor! Eğer bunu yapmazsanız 1917 TL'ye kadar ceza!

Ehliyet sahipleri bu haber sizi ilgilendiriyor! Eğer bunu yapmazsanız 1917 TL'ye kadar ceza!

Ehliyet sahiplerini ilgilendiren uyarı niteliğinde bir haber geldi. Bazı kurallara uyulmaması durumunda 1917 TL’ye kadar ceza kesilecek. Yeni ceza tutarlarıyla ehliyet sahiplerinin daha fazla dikkatli olması ve kurallara uyması gerekiyor. 



Yeni ceza uyarıları bu kez de B sınıfı ehliyeti olanlar için geldi. Karayolları Trafik Kanunu tarafından yeni ceza tutarları belli oldu ve bu cezalar B sınıfı ehliyeti olanları ilgilendiriyor. Karayolları Trafik Kanunu tarafından belirlenen kurallara göre trafik düzenini bozan sürücülere büyük cezaların kesileceğinin sinyalleri verildi. İşte trafikte yapılan yeni düzenlemelere göre B sınıfı ehliyeti ilgilendiren bu uyarıların detayları haberimizde… 

 Ehliyet sahipleri bu haber sizi ilgilendiriyor! Eğer bunu yapmazsanız 1917 TL ye kadar ceza!

Karayolları Trafik Kanunu trafik cezalarında yeni düzenlemeler yaptı

Karayolları Trafik Kanunu, trafik kazalarını önlemek amacıyla bir dizi önlem alarak yeni düzenlemeler yaptı. Trafik düzenini bozan sürücüler ise büyük cezalar kesileceği belirtildi. Yapılan yeni düzenlemelerle trafik akışının daha iyi işlemesi ve kazaların önlenmesi amaçlanıyor.  Düzenlemeler kapsamında emniyet kemeri takmayan sürücülere 436 TL kesilecek. Bununla birlikte sürüş esnasında telefonda konuşma da belirli bir cezaya çarptırılacak. Bu kapsamda telefonla konuşan sürücüler toplamda 951 TL ceza alacak. 

Sürücüler için düzenlenen cezalardan en yükseği ise yayaya yol vermeme oldu. Yaya geçidi kullanan yayaya yol verilmemesi durumunda sürücü 1917 TL ceza alacak. Bu kuralların tümüne uymayan sürücülere ise toplamda 3 bin 304 TL kesilmiş olacak. Kesilen cezalar e-devlet üzerinden sorgulanabilecek ve ödeme yapılabilecek. 


Geri Dön