27 / 04 / 2024

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı bu şartlarla evden çıkarmaya kalkışırsanız başınız ağrıyabilir. Hak sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız...



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların arabulucu sistemiyle çözülmesi bekleniyor. Ancak bazı durumlarda iki tarafın sorunu mahkemeye taşınıyor. Öyleki bazen ev sahibi bazen de kiracı hatalı bulunarak tazminat ödetiliyor.

Hak sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar beraberinde yeni sorunlara zemin hazırlıyor. Ev sahipleri kiracılarını çeşitli bahanelerle evden çıkarırken aslında kendilerine çok büyük bir kötülük yaptıklarını süreç sonunda fark ediyorlar.

Ev sahipleri ile kiracılar kira meselesinde sık sık anlaşmazlık yaşayabiliyor. Özellikle yüzde 25 kira zammı sınırı ev sahiplerini bazı durumlarda sıkıntıya düşürebiliyor.

Ev sahipleri yüksek enflasyona rağmen enflasyon kadar bile kira zammı alamıyorlar. Sadece kira geliri için geçinenler bunun sıkıntısını 2 senedir yaşıyor. İşte bu durum ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getiriyor.

Bir kiracının evden çıkarılması pek kolay bir olay değil. Kiracının evden çıkarılması için haklı bir gerekçesinin olması gerekiyor. Kirasını düzenli ödeyen bir kiracıyı evden çıkarmak istisnai durumlar haricinde imkansız gibi bir durum. Bu istisnai durum ise eve ev sahibinin ihtiyacının olması oluyor.

Ev sahibi kiracısına kızının veya oğlunun eve ihtiyacı olduğunu bildirerek evden çıkmasını isteyebiliyor. Kiracı da anlayışlı birisiyse hiç mahkeme sürecine gidip zorluk çıkarmadan evden ayrılıyor.

Burada kiracı kendi üzerine düşeni yaparak ev sahibine zorluk çıkarmayarak evden ayrıldığında eğer bu iyi niyetin suistimal edilmesi durumunda ev sahibinin karşısına kanun çıkıyor.

EV SAHİBİ EVİ BAŞKASINA KİRAYA VERİRSE!

Ev sahibi kiracısını çocuğum geliyor diyerek evden çıkardığında evi bir başkasına kiralayamıyor. Eğer ev bir başkasına kiralanırsa o zaman eski kiracının tazminat hakkı oluyor. Yasalara göre bu gerekçe ile kiracı evden çıkmışsa o ev 3 sene boyunca bir başkasına kiralanamıyor. Eğer ev sahibi uyanıklık yapıp kiracısını bu bahane ile evden çıkarmasının peşinde daha fazla kira bedeline bir başkasına kiralarsa büyük bir zararla karşılaşıyor.

EV SAHİBİ KİRACISINA TAZMİNAT ÖDER!

Uşakgündem'de yer alan detaylara göre, Eski kiracı ev sahibinin kendisini aldattığını ifade ederek mahkemeye başvurup şikayetçi olması durumunda ev sahibi 1 senelik kira bedeli tutarında tazminat cezasına çarptırılır. Bugünün kiraları düşünüldüğünde bu tutar 100.000 Türk Lirasını geçiyor.

Ayrıca kiracıların ev sahibinden bu tazminatı alabilmeleri için ev sahibinin onları evden çıkarmalarının gerekçesini belgelemeleri gerekiyor. 

Ticaret Bakanı Bolat'tan indirim açıklaması: Marketlerden sonra giyim ve beyaz eşyada da indirim bekleniyor!

Sultangazi 50. yıl Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Yeni 3600 ek gösterge düzenlemesinde son dakika! Memur maaşı ve ikramiyelerine yeni artış! Aman dikkat! 


Geri Dön