12 / 05 / 2024

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı! Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın!

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı! Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın!

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı... Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın...



2. 6 AYDA ALAN YARIM MI ÖDEYECEK?

Yine aktarılan detaylara göre, söz konusu kanunun yayımı itibarıyla MTV mükellefi olan kişilere, 2023 yılı için tahakkuk ettirilen motorlu taşıtlar vergisinin tamamı kadar ek vergi tahakkuk ettirilecek. Ek MTV’nin taksiti kanunun yayımlandığı ayı takip eden ayın yani ağustos sonuna kadar, 2. taksiti de kasım ayı sonuna kadar ödenecek. 

Ayrıca 2023 yılının 2. yarısı ilk kez tescil edilen sıfır kilometre aracın ek MTV’si ise 6 aylık dönemden yarım şekilde hesaplanacak ve peşin olarak ödenecek. Yani, Eylül 2023’te ilk kez kayıt ve tescil edilmiş otomobil için yıllık MTV’nin yarısı kadar ek motorlu taşıtlar vergisi alınacak. Ek MTV ödenmemiş taşıta muayene de yapılmayacak.

Ek MTV nin ayrıntıları tek tek açıklandı! Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın!

DEPREMDEN ETKİLENENLER VERGİDEN MUAF 

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" olarak ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem sebebiyle yıkılan ya da ağır veya orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz hale gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi ya da 1. derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den müstesna olacak.

TOKİ'den 2 bin 491 TL taksitle konut fırsatı için son gün bugün! Başvuruları sakın kaçırmayın!

İkinci el araçlarda düzenlemeye aykırı ilan sayısı 5 binin altına indi! 

İstanbul'da taksilere zam geldi mi? İstanbul'da taksi açılış ve indi-bindi ücreti kaç TL? Taksi zammında son dakika!


Geri Dön