07 / 05 / 2024

Ek MTV'nin iptal edilmesi bekleniyordu... Yeni vergiler geliyor, hazır olun!

Ek MTV'nin iptal edilmesi bekleniyordu... Yeni vergiler geliyor, hazır olun!

Ek MTV'ye gelen tepkilerin ardından iptal edilmesi beklenirken, son olarak yeni vergilerin geleceği haberi görenleri şoke etti. Son dakika gelişmesi...



Seçimlerin arıdndan ev MTV kararı alınarak, vatandaşlara bir vergi yükü daha getirildi. Milyolarca vatandaş gelen bu vergilere tepsini gösterip iptal edilmesi beklenirken yeni vergilerin geleceği haberi görenleri şaşkına çevirdi. 

BÜTÇE AÇIĞINI DARALTMA HEDEFİ!

Bütçe açığının 2023 yılında 1,6 trilyon TL, 2024 yılında 2,65 trilyon TL, 2025 yılında 1,82 trilyon TL ve 2026'da ise 1,82 trilyon TL olması bekleniyor. Devlet harcamalarındaki artışın 2025 yılından sonra yavaşlayacak olmasına yönelik beklenti, bütçe açığını daraltma hedefleriyle orantılı düzeyde. 

Söz konusu durumun yeni vergiler koyarak ya da vergi oranlarını artırarak  kapatılması yoluna gidileceği söyleniyor.

Ek MTV nin iptal edilmesi bekleniyordu... Yeni vergiler geliyor, hazır olun!
VERGİLERDE ARTIŞ...

OVP'de yer alan vergi düzenlemeleri ile ilgili dikkat çeken noktalardan biri, doğrudan vergilere yönelik gelişmeler. 

Bu kapsamda, gelir, kurumlar, emlak, MTV ve değerli konut vergisinin kapsamının genişletilmesi veya vergi oranlarının artırılması bekleniyor. 

Gayrimenkul alım-satımlarında ekspertiz zorunluluğu getirilebileceği, emlak vergisinin yeniden yazılabileceği ve 2000 CC ve üstü lüks araçlara yeni ÖTV artışı gelebileceği söyleniyor.

Ek MTV nin iptal edilmesi bekleniyordu... Yeni vergiler geliyor, hazır olun!

KDV, ÖTV VE MTV'YE ZAM ŞOKU!

Karbon vergisi niteliğindeki vergilerin tekrar gözden geçirileceği ve tamamlayıcı karbon vergisinin ekonomik etkilerinin analiz edileceği belirtiliyor.

Bu kapsamda, benzin ve dizelle çalışan araçların ÖTV ve MTV'sinde artışa gidilip, elektrikli araçlara ise teşvik amaçlı düşük oranlı vergi düzenlemeleri getirilmesi de beklentiler arasında geliyor.

EK MTV ÖDEMELERİ NE ZAMAN? EK MTV ÖDEMELERİ BİTTİ Mİ?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti için 6 Eylül son ödeme günüydü. 31 Ağustos Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek MTV'nin birinci taksitinin ödenme süresi 6 Eylül Çarşamba günü sonuna erdi.
Ek MTV ödemelerini yapmayan sürücülerin trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak.

Ek MTV nin iptal edilmesi bekleniyordu... Yeni vergiler geliyor, hazır olun!

MTV ÖDENEMESİ ZORUNLU MU?

'MTV ödenemsi zorunlu mu?'' sorusu binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Evet Ek MTV ödemelerinin yapılması zorunlu. Taşıtların satış ve devrinin yapılabilmesi için MTV’nin ve ek MTV’nin ödenmiş olması şartı aranıyor.

 Ek MTV ödenmediği durumda araç muayeneleri  yapılmaz ve trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri mümkün olmaz.

Araç sahipleri aman dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödemesi bugün son!

Kira gelir vergisi nedir? Kim öder?

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Geri Dön