03 / 05 / 2024

Araç sahipleri aman dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödemesi bugün son!

Araç sahipleri aman dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödemesi bugün son!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi.  Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor.



Sürücüleri yakından ilgilendiren, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor. Ek MTV ödemeden, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak.

BUGÜN SON GÜN!

Yeniden yapılandırma olarak da bilinen 7440 sayılı Kanun'un sağladığı haklardan yararlanmak için son dönemece girildi. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor. 31 Ağustos Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek MTV'nin birinci taksitinin ödenme süresinin 6 Eylül Çarşamba günü sonuna kadar uzatılması kararlaştırılmıştı.

Araç sahipleri aman dikkat! Ek MTV nin ilk taksit ödemesi bugün son!

MTV ÖDENMEZSE NE OLUR?

Araç sahipleri içim kritik öneme sahip olan MTV'nin ödenmemesi durumunda neler olacağını merak eden sürücüler için ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan geldi

Ek MTV'yi ödemeyen, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemini gerçekleştiremeyecek. Taşıtların her türlü satış veya devir işlemleri yapılmadan önce bu taşıtlara ilişkin tahakkuk eden ek MTV'nin tamamının ödenmesi gerekecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı "7456 Sayılı Kanun'un 1. Maddesiyle İhdas Edilen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisine İlişkin Genel Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ek MTV ödenmemiş veya "6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun"un 48'inci maddesi kapsamında taksitlendirilmemiş taşıtlara ait fenni muayene yapılmayacak.

Araç sahipleri aman dikkat! Ek MTV nin ilk taksit ödemesi bugün son!

MTV ÖDENMESİ  ZORUNLU MU?

Bazı sürücüler MTV ödemeleri ile ilgili bazı konuları araştırıyor. Bunlardan biri de  ''MTV ödenemsi zorunlu mu?'' sorusunun yanıtı. Taşıtların satış ve devrinin yapılabilmesi için MTV’nin ve ek MTV’nin ödenmiş olması şartı aranıyor. Ek MTV ödenmediği durumda araç muayeneleri  yapılmaz ve trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri mümkün olmaz.

Araç sahipleri acil baksın! MTV üçüncü taksit son ödemeler ne zaman yapılacak? Ek MTV iptal mi oldu? 

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Geri Dön